Rumový jablkový koláč

Potřebujete: 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 Heru, 30 ml rumu, 200 g polohrubé mouky, hrst vlašských ořechů, 1 prášek do pečiva, 4 nastrouhaná jablka, tuk a mouku na vymazaní a vysypání plechu, moučkový cukr na posypání
Postup: Ve šlehači ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr, Heru. Po 15 minutách šlehání přidáme rum, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, nasekané ořechy a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a nalijeme na plech. Pečeme asi 20 minut při teplotě 200 stupňů. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem.
28.1.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Rumový jablkový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
nic moc teda výsledek...
Sofffie:
Jojooo rumíkem se nic nezkazí....
.jpg)
sharon: dělám něco podobného a ten rum mě nikdy nenapadl
.gif)
tak tohle bude bomba...... určo upeču....jen dám asi 30g cukru a rumu 200ml....
.jpg)
Sofffie: To je vskutku ideální pracovní postup

aa11: dáš to do šlehače a těch 15 minut se můžeš věnovat ochutnávání rumu, jestli není zkažený.
.jpg)
Ručním šlehačem to šlehání jde rychlejš. Ale třeba mamka má doma šlehač-robota, který šlehá pomalu a umím si představit, že v tom jejím by to našlehání do pěny fakt trvalo 15 minut. Zatímco mně doma s ručním šlehačem stačí 5 minut...

aa11: no, chvilku trvá než našleháš do vysoké pěny cukr,vejce a tuk, Potom teprve tu mouku. Šlehačem to jde arci rychleji
15 minut šlehat? .... asi tiskařský šotek ... :-)
Jinak to vypadá lákavě :-)