"Tiramisu" ze sýru Cottage

Potřebujete: 3 kelímky sýru Cottage bez příchutě, 2 vaničky plnotučného tvarohu, 3 pol. lžíce cukru, 2 vanilkové cukry, 1 kelímek šlehačky, piškoty, káva, rum, kakao na posypání
Postup: Suroviny dejte do mísy a vyšlehejte. Nakonec vmíchejte ušlehanou šlehačku. Uvařte silnou kávu, smíchejte s rumem podle chuti a nechte trochu zchladnout. Na dno formy naskládejte vrstvu piškotů, polejte kávou s rumem, na ni rozetřete část krému. Na něj pak naklaďte opět piškoty s kávou a zakončete vrstvou krému. Přiklopte víkem nebo zakryjte fólií a nechte v chladu důkladně zatuhnout, nejlépe přes noc. Před podáváním posypte kakaem.
Za recept děkujeme čtenářce sharon
15.2.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 44 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - "Tiramisu" ze sýru Cottage
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Včera jsem udělala a dnes ráno ochutnala-moc dobré.Děkuji za recept.
.gif)

- uz jsem to nasla .....
.gif)
TULI: má v sobě tvarohové hrudky, je v kelímku....a nám šmakuje....

sharon: za recept dekujeme nasi SHARON
ale co je to za syr COTTAGE ?? jdu to hledat
teda guuglit
.gif)
Kadla: to máš jedno, nejde o smajlíka , ale o hrudky....
.jpg)
sharon: Já teda taky odjakživa myslela, že tohleto je smajlík škrábající se přemýšlivě na hlavě... Nic jiného mě nikdy nenapadlo
.jpg)
Jana Mišák 05/07 Eliška 05/10: LenkaT: Doprcic, proc já sem dneska lezla slintám jak Pavluv cokl

Vy mi tady děláte chutě....

LenkaT: tak to já do dvou zakysnek dám ještě jeden tvaroh naliju šlehačku a celé ušlehám a když se to obarví kakaem a prokláda se piškoty s kompotovanejma mandarinkama

Linda: ztužovač nedávám
.jpg)
LenkaT: do toho svýho ovocnýho dortu - dávás do toho i ztuzovac/ zelatinu a nebo ti smes zakysanka + slehacka drzí pohromade? Díky

já dělávám z piškotů a ovoce dort, který se prokládá zakysanou smetanou s vanilk. cukrem. Zkusila jsem i bez ovoce na způsob tiramisu a taky dobrý. 2 zakysanky jsem smíchala se šlehačkou a cukrem. Ono se to dá fakt tvořit z kdečeho
.gif)
Lilinka: smetanou myslíš šlehačku ?.....kupuj RAMA CULINES, v bílé lahvičce, ta je rostlinná.....

Kadla: Mně to z pomazánkového másla chutná. Ale stačí mi dva kousky, ta smetana to udělá hodně tučný. To spíš můj chlap to celý zbouchne během jednoho dne.
.gif)
LenkaT: já to chápu jako....ťuk, ťuk na hlavu , na honičku nehraju....znáš to ?
.gif)
Kadla: tak to nemůžu porovnat já z mascarpone ještě nedělala, párkrát z pomazánkového a jakmile jsme jedli tohle , tak nám víc chutnalo a jelikož jsme v letech a potřebujem vápník tak dělám tohle.....

sharon: spousta lidí, i já, tento smajlík pochopili jako škrábání se na hlavě, bušení do hlavy je toto
.jpg)
Lilinka: Z pomazánkového másla jsem to ochutnala a nechutnalo mi to, bylo to takové moc tučné, mazlavé...
.jpg)
sharon: Já ten smajlík nemyslela nijak špatně. Zajímalo by mě, jaký je rozdíl v chuti, jestli je výrazný a jestli je lepší než klasický mascarpone atd.