Kakaovo-kokosový chlebíček

Potřebujete: 1 balení Bábovky Dr.Oetker, 350 ml vody, 120 ml oleje (12 PL), 50 g kokosu, 1 zarovnaná PL kakaa, 2 PL mléka
Postup: Směs na bábovku v míse vařečkou ručně smícháme s vodou, olejem, kokosem a 2/3 těsta přelijeme do nádoby v pekárně na chleba. Zbývající 1/3 těsta obarvíme prosetým kakaem smíchaným s mlékem a nalijeme na světlé těsto. Pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Zvolíme příslušný program pečení a chlebíček upečeme.
Doba přípravy: asi 10 minut
Doba pečení: asi 60 minut
18.2.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 29 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Kakaovo-kokosový chlebíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
orinka: Určitě vyzkouším :-)
Kadla: za zkoušku nic nedáš, pak to můžeš obměnit podle sebe, já tak obměňuju kde co, naposled Margot buchtu. Tak dej vědět, držím palce
.jpg)
orinka: Akorát mi připadá, že v tom je málo kokosu, pamatuju, že do toho tchýně dávala celý 250gramový pytlík..
.jpg)
orinka: Možná by to mohlo být ono, ale bylo to bez náplně a bez polevy a byl to celkem vysoký koláč. Zkusím doma (bez té náplně a polevy, tudíž zkusím asi dvojitou dávku, aby to nebylo moc nízké) a pak poreferuju, jestli je to to ono, jo?
evropka: že jo?
.jpg)
orinka: hele,pele střílí goool
Kadla: tak hele, třeba je to ono!
7 bílků se smíchá s 25 Dg mletého cukru a šlehá nad párou, až zhoustne. Pak se do toho přidá 12 a půl deka kokosové moučky, 10 deka polohrubé mouky. Natře se na plech a peče asi 15 minut.
Krém: 1/2 litru mléka, 2 lžíce Maizeny se svaří a zchladí. Ušlehá se 1 celé máslo, 10 deka cukru, 3 žloutky, 2 lžíce kakaa a rum dle chuti. Po částech se přidává směs z mléka a škrobu. Toto se natáhne na upečený moučník a ještě se to pak nahoře poleje čokoládovou polevou.
Děsně pracné, děsně dobré! Budou Velikonoce, takže jako tip...

Kadla: tak to tam bude nějaká speciální ingredience jako třeba chlup ze zrzavého psa nebo netopýří dráp.
.jpg)
Jo a zapomněla jsem napsat, že se to normálně peklo v troubě a vršek to mělo příjemně lehce křupavý.
.jpg)
orinka: No, jestli to vypadá jako piškot, tak to nebude ono. On byl ten hhlavní fór v té konzistenci.. bylo to takové pružné a přitom trochu mazlavé a dalo by se říct i lepkavé.. těžko se to popisuje. Každopádně to bylo úplně skvělé. A ten kokos tam byl zásadní, bylo ho tam tak 80% ze všech surovin, zbytek byly ty bílky, celkem dost cukru a mouka se tam snad tuším ani nedávala... Bohužel tchýně je v domově důchodců, recept se ztratil a ona si ho už napamatuje...
Kadla: ale jestli se to dělalo nad párou, tak na to mám recept taky, pak se to potahovalo máslovým krémem a nahoru patří čokoládová poleva.
Kadla: já mám bílkový chlebíček, který se tomu možná podobá. Dělám ho, když zbudou bílky. Na 6 bílků je 18 dg cukru, 12 dg hrubé mouky a na závěr 6 dg rozpuštěného-ne horkého!-másla. Dovnitř můžeš dát, co libo, hrozinky, kokos, rozlámanou čokoládu - je to takový bílý piškot a je opravdu dobrý.
.jpg)
Kadla: a tak já to mám se sladkým....když vidím,jaké dobroty tady holky pečou,tak jen tiše slintám
.jpg)
evropka: Moje tchýně kdysi dělala něco, čemu říkala "bílkovec", v podstatě to bylo z poloviny z kokosu, z bílků (vyšlehaných) a nějakých dalších přísad. Bylo to neskutečně dobré. Našla jsem pak několikero podobných receptů na netu, ale toho skutečného, který by chutnal jako tchýnin bílkovec, jsem se nikdy nedopátrala. Všechny byly jako slabý odvar...
.jpg)
Bridgetj: tjn,ale já uvařím všechno a s velkou chutí...ale na sledké jsem nějaká divná,nemá to ten správnej tvar,chuť..vždy mají u sousedu lepšíteda jak u kterejch

evropka: Akorát, že ten krtek s těma ingrediencema navíc vyjde na příšerný prachy.
.jpg)
evropka: Jo, to by šlo. Ale já bych asi ubrala vody a přidala mléko...
U těchhle "předpřipravených" směsí to dělá divy.
.gif)
Sofffie: já to prostě cítím , snacha kdysi dělala toho krtka, no snědla jsem to bez poznámek, ale pak i ona říkala že nikdy více....sama radši upeče a peče výborně.....
.jpg)
Sofffie: i krtek je dobrejKadla: ubrat vody,přidat máslo

sharon: náhodou - třeba hotová směs Vídeňský dort je vynikající! Dám do toho o dvě vejce navíc a je to sachr jak vyšitej.