Mléčné řezy

Potřebujete: 6 vajec, 8 lžic cukru krupice, 4 lžíce kakaa (zarovnané), 2 lžíce oleje, 1 lžičku prášku do pečiva, 10 lžic polohrubé mouky
Na náplň: 1/2 kg tvarohu (ne vaničkového), 25 dkg másla, cukr moučku podle chuti, až 12 lžic smetany podle hustoty tvarohu. Můžete přidat i 3 lžíce medu.
Dále budete potřebovat: máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání peč. papíru
Postup: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej a mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Nakonec optarně vmíchejte ušlehaný tuhý sníh. Připravte si dva plechy (velikost 30 x 40 cm) s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečícím papírem. Těsto rozdělte na oba plechy a rozetřete po papíře, od okrajů nechte asi 1 cm volno. Pozor, těsto bude hodně nízké. Pečte na 170 - 180 stupňů asi 8 - 10 minut, dokud nebude vršek těsta upečený. Vyndejte, sundejte s papírem z plechu a nechte vychladnout.
Příprava náplně: Ušlehejte tvaroh s máslem, cukrem a smetanou a dejteme do lednice ztuhnout. Pak směs namažte na vychladlé těsto a přikryjte druhým plátem. Nechte v lednici zatuhnout a až poté krájejte.
28.2.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Mléčné řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH - já dělám piškot + kakao

YXH - já dělám pišpot + kakao

Misa rezy - a testo nic moc. Mam ten recept uz leta a nedelam ho, protoze to nikomu nechutnalo. Na spodek pouzivam jiny recept a navrch cokoladovou polevu.
.gif)
Kozoroh18: přesně....

když dělám Míša nebo BB řezy tak to jsou 2 - 3 čokolády.

sharon - když si chci pochutnat, tak nesmím šetřit. Dopadlo by to jako některé kupované vánoční pečivo.
.gif)
drahý , ale dobrýýýý
.gif)
Kozoroh18: to je pravda...ono i to český tiramisu stojí peníze, a vůbec kynutý koláče, dorty, rolády...dnes i palačinky nejsou levný.....dnes je drahý fffšechno...
Tak jsem si to přečetla a vyšel mi kakaový piškot proložený tvarohovým krémem. Takové Míša řezy, ne? Docela dobré.

Jarča* - 28.2.2011 10:04
když chci přeci něco dobrého tak to něco stojí. Míša řezy nebo BB řezy nejsou také zadarmo.
Taky pečící papír nemažu a nesypu....
A je jednodušší to dát na jeden pekáč a pak rozkrojit....
A těsta bude hodně málo...to se pak i špatně peče....na dvou...
.jpg)
Zkouset to nebudu - 1)nedostatkové suroviny a 2) nic pro nás.
Mohlo by mi to být jedno, ALE jsem zvedavec takze se ptám: proc vysypávat a vymazát pecící papír??? Spatná zkusenost nebo je to potreba speciálne pro tento typ moucníku. A proc se testo nemá domazávat do konce pekáce, ale má tam být centimetrová mezera?

Kozoroh18: že to nevyjde zrovna levně Ale dobré to určitě bude.
.gif)
dala bych si kousek, dobré to být může....ale....nikdy jsem nemazala a nevysypávala pečící papír

anitech - to myslíš proč?

Kozoroh18: ale zkus si spočítat suroviny

to je určitě dobré