Skořicový korpus

Potřebujete: 120 g polohrubé mouky, 60 g krystalového cukru, 120 g změklého másla, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 lžíci rumu, 1 sáček skořicového cukru nebo 1 zarovnanou čajovou lžičku mleté skořice
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Do vyšší mísy vložte změklé máslo, žloutky, cukr a šlehejte (ručně nebo v robotu), až hmota nabyde a zbělá. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidávejte po lžících. Pak přidejte skořici a lžíci rumu. Nakonec vmíchejte opatrně a po lžících sníh. Do dortové formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou, rozprostřete těsto se skořicí, odhrňte těsto k okrajům a dejte péct. Korpus je hotový, když se okraje těsta odtahují od formy a špička nože nebo konec špejle zůstane po vyjmutí z korpusu suchý. Podávejte jen tak nebo se šlehačkou.
4.3.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Skořicový korpus
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Skořice je zdravá .... takže hurá do toho:-)
.gif)
holky , má představivost funguje....

po skořici se hubne
tak to si to dám s tou čokoládou a šlehačkou

sharon: tak to bych si dala .... krem , cokoska , slehajda - TA PRAVA
sharon: pěkně jsi to vylepšila....
.gif)
dá se s ním dál pracovat - tak je to korpus...
.gif)
prokrojit a slepit karamelovým krémem, polít čokoládou , nahoru pravou šlehačku....úplně to vidím....no nic, dám si čočkofku...
.jpg)
Tohle je v podstatě skořicový piškot. Žádný korpus. Leda by se něčím plnil.
proč se tomu říká korpus? Korpus chápu jako něco nedodělaného, základ něčeho - třeba kupovaný piškotový spodek, na který se doma něco naňahňá.

noprostě buchta