Smažené tvarohové koblihy

Potřebujete: 250 g hladké mouky, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 2 vejce, 2 PL cukru, 2,5 PL oleje, prášek do pečiva, olej na smažení
Postup: V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme 2,5 lžíce oleje, obě celá vejce a tvaroh. Vše dobře promícháme, nejlépe pomocí ručního mixéru s metličkami.
Do hrnce nalijeme olej do výše 5-6 centimetrů a zahřejeme. Polévkovou lžící nabíráme hrudky a sesuneme je do rozpáleného oleje, nejlépe druhou lžící, aby nás případný vystříknuvší olej nepopálil. Najednou jich smažíme tolik, aby bylo koblihy možno otáčet. Vyndaváme děrovanou naběračkou. Vkládáme na savé kuchyňské utěrky, aby vpily přebytečný tuk. Pak obalujeme v cukru. Podáváme s kvalitním čajem.
22.3.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Smažené tvarohové koblihy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
tyhle tvarohové myšky máme moc rádi s bílým jogurtem, mňááám
tohle je dobrý a rychlý recept.

Linda: dělají se malé, po upečení velikost tak jako pingpongový míček

Linda: zvedne, ale jak píše Bety, tyhle musiš spíše pomalu. Jak to vyběhne tak se to opeče dokola a vnitřek je někdy syrový. Když jsem to dělala poprvé tak jsem ty polosyrové roztrhla a znovu házela do oleje na dopečření. TRyhle koblížky se musí jíst hned za čerstva, jak víc zchladnou ,tak k večeru už nejsou tak načechrané.
.jpg)
Zvedne to jeden prásek do peciva? Tvaroh a hladká mouka jsou dost tezké . Jak to chutná?

tvarohové koblížky mám moc ráda, zdá se mi že je musím smažit vždycky víc pomalu než obyčejné z kynutého těsta, protože ty tvarohové se smaží na povrchu nějak rychle, tak abych neměla vnitřek málo...