Rebarborový koláč

Potřebujete: na těsto: 300 g hladké mouky, 2 PL oleje, 2 PL mléka, 2 PL cukru, 125 g změklého másla, žloutek
obloha: svazek rebarborových řapíků, smetanu nebo zakysanou smetanu, 125 g cukru, 2 celá vejce a bílek, trochu mléka a kukuričný škrob
Postup: Nejprve si připravte těsto, které řádně prohnětete a dáte odpočinout asi na 60 minut do ledničky (přikryjte miskou nebo zabalte do potravinové fólie). Mezitím omyjte rebarborové řapíky a sloupněte je. Nakrájejte je na centimetrové špalíčky. Po hodině těsto vyjměte z ledničky, rozválejte a vtlačte do koláčové formy. Na dno rozložte kousky rebarbory. Ve vyšší míse vyšlehejte vejce plus bílek, cukr, trochu mléka, 2 PL smetany a lžíci kukuřičného škrobu. Směs nalijte na rebarboru. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut.
27.5.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rebarborový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka: Vypada krasne

jsem zkusila a je moc dobrý

Ja ji pridavam nekdy do strudlu, kdyz mam moc sladka jablka, je to taky dobre.

když peču s kynutým těstem, dávám pod rebarboru sladký tvaroh a pak drobenku

Tak tuhle dobrotu neznám, dělám klasiku....těsto na koláče, na to rebarboru- oloupanou,nakrájenou a podušenou v kapce voda s cukrem,aby nebyla kyselá , na to drobenku.Je to mňamózní.
.gif)
tak to může být dobrota, vyjímečně nemám výhrady...