Jablečné lívance
.jpg)
Postup: Jablko nastrouhejte nahrubo, do mouky přimíchejte prášek do pečiva a pak všechny ostatní suroviny.
Zvolna opékejte lívance na trošce oleje po obou stranách. Hotové namažte marmeládou a ozdobte kopečkem tvaroju.
25.8.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablečné lívance
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
LÍvance super při letošní přemíře jablek určitě zopakuji.

tAké to dělávám,jablko tam ani neni moc znát
s rozinkami je to také dobré

Dělává je můj tatínek. Mamka měla období, kdy strouhaná jablka přidávala i do palačinek, za což ji moje dcera upřímně nenáviděla.

Dělává je můj tatínek. Mamka měla období, kdy strouhaná jablka přidávala i do palačinek, za což ji moje dcera upřímně nenáviděla.
.gif)
je to sladká bašta, jen já dávám 2 vejce + žloutek na litr mléka....
.jpg)
Jablečné lívance, ať je dělám jakýmkoliv způsobem mají v naší rodině, zvláště u vnoučat, vždy úspěch. Ono těch postupů je mnoho. V některých receptech se přidávají i ovesné vločky.

oba recepty jsou mňamkovitý... kdysi jsem to vyčetla jako litevskou specialitu...

Delam je podobne ale jablka nakrajim posypu cukrem a skorici, pridam par rozinek a sekanych orechu, zakapnu citronem a trochu necham podusit na masle. Pak pridam testo a opecu po obou stranach (muze se to delat i pod poklici)