Křehké vánoční řezy

Ingredience: 3 dcl medu, 7 vajec, 50 slunečnicového semínka, 50 g kokosu, 1,5 dcl oleje, 150 g mletých ořechů (100 g do těsta, 50 g na posypání), 350 g polohrubé mouky (mléko na doředění), prášek do pečiva, džem Schwartau – ideálně višeň nebo červený rybíz
Postup:
1) Oddělte žloutky od bílků a přidejte je k medu a oleji. Promíchejte.
2) Ke směsi přidejte postupně další přísady – semínka, kokos, 100 g ořechů a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidejte mléko – jestliže je těsto málo řídké.
3) Z bílků vyšlehejte sníh, který lehce vetřete do těsta (ručně).
4) Těsto rozdělte na 3 díly a vlijte na plech (vystlaný pečícím papírem). Budete mít tedy 3 plechy s těstem.
5) Pečte při teplotě 150-180 stupňů – přibližně 20 minut – aby mělo těsto nazlátlou barvu.
6) Nechte těsta vychladnout, poté namažte spodní těsto džemem Schwartau, dejte plát těsta, na druhý plát namažte také džem a přiložte poslední díl, který posypte nastrouhanými oříšky.
Tip: Těsto si můžete zpestřit přidáním sušeného ovoce (brusinky, meruňky apod.).
6.12.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Křehké vánoční řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Nahodou to vypada dobre same dobre suroviny neni tam zadny cukr (klasicky) proto asi tolik medu, marmelada (ta je tak skryte sladka ten rybiz to spise hodi do kysela), kokos sladky, ale zase ne tak priserne...Vypada to dobre...
Kadli: jestli budes delat tak poreferuj na netu jsou tuny receptu, ale nejlepsi jsou ty nekym opravdu osvedcene...(7 vajec, 150g orechu to je skoda to zkazit na pokusy...) Budes prukopnik

IVUSKA 56: U nas taky kuba ale losos misto kapra (kapr je drahy, a nic moc).
Kadla: tak napiš, jak jsi pochodila. Já si netroufnu. Podle mě je tam strašně moc medu, čekala jsem tak 3 lžíce a ne 3 deci. Těsto by tedy teoreticky nemělo být křehké, ale vláčné a měkké.
.jpg)
Jinak, já ty řezy zkusím udělat a poreferuju. Mně ta kombinace surovin přijde od pohledu v pořádku. Jako třeba u medovníku... tam by taky člověk mohl naříkat, že je tam toho nebo onoho moc a ve výsledku je to mňamka . A teď myslím ten pravý, ne ty náhražky vyráběné z pomazánkového másla, ty mi nechutnají.
.jpg)
sharon: Není to můj recepis, ale lněná semínka přidávám do spousty pečených buchet, třeba i do bábovky a do perníku a jsou tam skvělá...

Konečně něco jiného,než pořád jen cukroví
sharon: tak to asi ne - Šumava
.gif)
manka: říká že jsou tam SUPER !!!!

sharon: to asi ne, to by věděla, že tam nepatří lněná ne?
.gif)
řezy
.gif)
já si raději udělám své oblíbené ořechovokaramelové řety, jen čekám až mi dcera doveze ořechy..... třeba se dočkám....
.gif)
Kadla: že von to bude tvůj recepis ???...................

no tady v tom receptu jsou slunečnicová
na mě je toho tam prostě nějak moc, kokos, ořechy, semínka, ale jak říkám, někomu to třeba může chutnat
.jpg)
Kadla: manka: kdyby sezamová,ale lněná?

Kadla: já je mám ráda v čemkoli, ale v tomhle si to moc nedovedu představit. A tys tyhle řezy dělala?
.jpg)
manka: Lněná semínka v řezech jsou super..
.jpg)
manka: my "couračku"

sharon: já bych si tam nedala ani ta semínka, prostě nevím
.gif)
IVUSKA 56: jestli bydlíš tak do 20km tak klidně.....
sharon: tak třeba k nám, my máme kubu nebo přírodního kapra