Domácí piškoty

Potřebujete: 3 vejce, 7 zarovnaných lžic krystalového cukru, 7-9 zarovnaných lžic polohrubé mouky, na špičku nože sůl
Na posypání: 2 lžíce moučkového cukru a 1 lžíci krystalového cukru - smíchejte
Postup: Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte špetku soli, mouku a tuhý sníh. Smíchejte těsto, naplňte ho do sáčku se zdobičkou a na plech s pečicím papírem stříkejte piškoty asi půl centimetru vysoké. Pozor, hodně nabydou. Připravené piškoty zlehka posypte směsí moučkového a krystalového cukru a nechte asi 10 minut stát, aby se cukr vsákl do těsta.
Piškoty pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 10 minut. Po vyndání z trouby je hned sudejte z plechu, nechte vychladnout a poté uchovávejte v uzavřené nádobě. Piškoty se hodí k přípravě studených moučníků, jako je například Tiramisu.
23.1.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Domácí piškoty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
balenka: bezlepkových piškotů se dá taky koupit několik druhů. U nás je mají i běžně v Albertu. Z bezlepkové mouky se peče špatně, navíc s polohrubou jsem se zatím nesetkala.

A ja jsem za tenhle recept rada - jelikoz balik stoji $4 takze vyzkousim at mamca nemusi vozit pul kufru piskotu:-)
.gif)
Also: peču , ořechovej piškot, pokropím rumem s kávou a potřu vyšlehyným máslem s karamelem....a slepím 3 pásy....super řezy...
.gif)
nevím jak vám, ale mě vyhovuje Opavia....
.jpg)
dadka: no to je fakt, ale je to tip třeba pro bezlepkáře, když si nahradí mouku...moukou

Also: Mám dójem že jsme v cukrárně přidávali trochu škrobové moučky
roztékaly....
Jednou jsem je pekla,ale docela se roztýkali....pak jsem je slepila krémem...ale žádný zázrak....
To už je lepší upéct piškot rozkrojit a potřít...
.gif)
Tak to se budu tvářit, že jsem to vůbec nečetla!

Piškoty se mi sice peci nechce,ale chlebík,veky,bagety peču často a ráda
Zeleniny jsou také v obchodech mraky,ale nad domácí zeleninku není
Ježííííš,tak na to bych se vykašlala! Piškotů jsou plné obchody....To bych za chvíli mohla doma péct chleba a housky, vyrábět jogurty,stloukat máslo a spřádat len a tkát manželovi na spoďáry a drát peří....
.jpg)
Obcas by se piskoty hodily, ale tohle je na me moc pracné, navic mouka je taky dovoz . Kaslu na to a az potkám lady fingers nakoupim si je do zásoby
Jednou jsem si takový recept od někud kopírovala, ale nikdy se mi s tím nechtělo dělat. Když se dají koupit. Snad pokud bych žila někde v cizině, kde je nemají. Ale jinak se mi do toho nechce, leda by byli nějak lepší než kupované, o tom nemám žádné info.