Kefírové zákusky raz dva

Potřebujete: Odměřovat budeme pomoci čtvrtlitrových hrnků - 2 vrchovaté hrnky polohrubé mouky, 1 a 1/2 hrnku cukru, 2 vejce, 2 dl oleje. 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 0,5 litru kefíru, čokoládovou polevu a strouhaný kokos
Postup: V mouce rozmíchejte prášek do pečiva, přidejte žloutky a další suroviny - olej, kakao, cukr, kefír. Vymíchejte těsto a na závěr do něj přidejte tuhý sníh z bílků. Pečte na vymazaném, nebo pečicím papírem vyloženém plechu a po vychladnutí polijte čokoládovou polevou a posypejte kokosem.
7.2.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 36 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kefírové zákusky raz dva
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Tak jsem to včera upekla - polila zatím čokoládou a dovnitř namazala meruňky svařené s cukre, které jsem měla v mrazáku (příště zkusím tu zakysanku). Pak jsem potřebovala zvážit po roce kocoura, protože jsem s ním šla k veterináři. Vážím sebe a potom sebe s kocourem v náručí na přesné osobní váze.
Výseledek? Kocour 4,70, já oproti loňsku (vážím se jen jednou ročně s kocourem) +6 kilo.
Takže dva kousky k snídani a zbytek radši kolegům do práce, moc buchtu chválili a chtěli recept.
.jpg)
manka: Lissie: TULI: hned tu polevu udělám dík
.slunecnice.: dobrý bílý jogurt taky nemusí být špatný.
.jpg)
orinka: Díky....je sice pravda,ze místní zakysana chutná dost jinak,ale i tak to zkusim
je pravda, že kombinace čokolády a zakysané smetany chutná naprosto všem. Na suchý piškot nebo na cokoliv v kombinaci s ovocem a je z toho náramná bašta.
.slunecnice.: 150-200 g...
.jpg)
manka:kolik ma ten malej kelímek zakysany?.... Normálně mi jde huba sejdrem jen to tu ctu
.gif)
to jste mě navnadily s tou zakysankovou čokoškou....udělám tak ořechové řezy, místo karamelkrému udělám tohle......a posypu zeleným nebo modrým kokosem.....
.gif)
orinka: ano, Šalamoun....hned jsem si nevzpoměla......hlavně že vím, jak na něj,,,,na šalamouna...

manka: ano - mas pravdu - cokolada na vareni .... rozpustit a zakysanka ..... UZASNE !!!!
ja to dala na pernik na plechu
manka: Taky někdy dělám tu polevu ze zakysanky a čokolády a je. Fakt to úplně neztuhne, je to spíš takový čokoládový krémík nebo jak to napsat, ale je to moc dobré, takové hodně čokoládové, ale tou zakysankou takové trochu odlehčené.
sharon: HelenaPa: Nojono, holky, to potom jo. Ale to už je porom trochu jiná liga a to v receptu nepíšou. Ona každá buchta, když se dochutí, dozdobí a ošlehačkuje nebo okrémuje, tak je pak zákusek
.
sharon: tomu se říká Šalamoun, aspoň tak to mám zapsané v sešitku, je báječně mokrý.
.jpg)
manka: dík

jé, polít citronovou polevou a vykrájet měšíčky, to dělávala moje mamka z takové černé buchty a my jsme ujídaly ty odkrojky

Doudice: asi máte doma černou díru

Tak buchta hotová..vypadá i voní úžasněJen u nás záhadně mizí čokoláda na vaření, tak jsem udělala jen citronovou polevu

evropka: ale s tou zakysankou je to jiný, někdy zkus
.jpg)
manka: maru já dám jen máslo a čokoládu na chvilku do mikrovlnky
.gif)
manka: díky