Nadýchaný makovec

Potřebujete: 18 dkg ml.máku, 25 dkg cukru krupice, 35 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 kávovou lžičku jedlé sody, 1 kávovou lžičku skořice, velkou lžíci citronové šťávy, cca 2,5 dcl mléka, 2 dcl oleje
Postup: Ze všech surovin vymíchejte těsto a pečte na vymazaném a vysypaném plechu. Hotový makovec můžete ozdobit dle vlastní chuti například čokoládovou polevou apod.
Recept nám poslala čtenářka sharon. Děkujeme.
29.2.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 18 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nadýchaný makovec
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon: JEE - TAKY MAM V MRAZAKU POSLEDNI NAML. MAK

Proč ty obrázky nejdou zvětšovat? Bych se krásně pokochala...

Sharon, díky, hned si píšu, mám ho ráda, chlapi to taky jednou přežijí
.gif)
takže dámy, vejce v receptu skutečně není a prdopeč se sodou je ve více receptech, myslím že ta soda moučník ještě více " nadýchne"....fosfáty nefosfáty, ty jsou dnes všude a po sodě nepálí žáha...
orinka: ano, citronová poleva je na něj moc dobrá.......
u nás se teď hodně makuje protože mám plný mrazák namletýho máku , tak ho přece nevyhodím....
.jpg)
manka: jj

evropka: no to jo, ale když na mě je těch fosfátů tam pak až dost
.jpg)
ale to někdy je v receptech prdopeč i soda

Aja: to taky nechápu, ale já dám jen bio prdopeč
.gif)
Jen mi vysvětlete, proč je tam prdopeč i soda?
Světlonoska: a v době, kdy jedno vajíčko stojí přes pět korun, musí být člověk rád, že najde recept bez vajec
Otylka: přesiju si moučkový cukr, jeden bílek a přikapávám citronovou šťávu. Musí se to chvilku třít, až je to hladké a lesklé, potom se povrch studeného moučníku natře marmeládou, aby se zalepily póry a na to se pak natře poleva.
.gif)
manka: Hladkou dávám normálně. Vyšlehám vejce s cukrem, horkou vodu, olej, hl.m. a prdopeč...to je můj základ a pak přidám mák nebo ořechy nebo co mám...

puntik: Bez vejce se nic nestanepeču tak často

sharon:makovec miluji

já nevím, ale nějak tam postrádám vejce..

orinka: a jak děláš tu polevu?

a je tam dobrá ta hladká mouka?měla jsem recept od mamky na makovec s ovesnýma vločkama a nemůžu ho vůbec najít.
poctivý a dobrý makovec. Já ho mám ráda s citronovou polevou, tzv. ledem.