Šlehačkový beránek
.jpg)
Potřebujete: (ingredience měříme na hrnek = cca 200 ml) 4 vejce (žloutky zvlášť), 1 hrnek cukru, 2 hrnky poloh.mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citr.kůra, 1 kelímek smetany ke šlehání, tuk a mouku na vymazání a vysypání formy
Postup: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Středně velkou formu na beránka vymažeme a vysypeme moukou, předehřejeme troubu a pečeme zhruba 45 minut. Hotového beránka nacukrujeme, pod krk uvážeme mašli, očička vpíchneme z hřebíčku a nosánek rozinkou.
Dělávám 2 - 3 beránky a ten náš většinou ztvrdne tak, že jej pak dá manžel do rybníka rybám, protože jej mám na tácku na ozdobu.
Za recept děkujeme čtenářce sharon.
23.3.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Šlehačkový beránek
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Santé: Díky za info, ale já už pár silikonových forem mám a jsem s nimi moc spokojená. Že člověk nemusí vymazávat a vysypávat a všechno jde suprově ven. Tak asi hold jak to komu vyhovuje... Já právě už i ty, co mám, tak teď kupuju znovu silikonové.
.gif)
denda04: hlavně že ho tam poslala.....
.jpg)
krasaka: neva aspoň víme o Tvém co a jak ???

sorry - to sem fakt nepatří
.gif)
kubikm: nezkoušela, ale proč ne....důležité je aby šel vyklopit.....
.gif)
krasaka: sis popletla auditko....

sharon: nezkoušelas - babi někdy dávala vaječnej koňak do šlehajdy a potom dala míň cukru...ale recept na to nemám

krasaka:

Also: dik - tak 250 ml

je dnes protivný, až jsem ho musela poslat do prdele /ale jemu to nevadí
, jen si vlezl pod stůl/ - je zataženo, mám práce jako na kostele, nahoře viselo prádlo, všechno schovat kdyby pršelo a on chodí sem a tam - budto přijde bouřka, nebo potřebuje ven, ale dveře jsou otevřené a samotnému se mu nechtělo ani ráno - a to jsem si chtěla po obědě zdřámnout - dala jsem si kousek sekané+zelí+chleba - ani jsem nestihla uvařit brambory
a konečně jsem otevřela jedno černé Krušovické, mám ho tady od ledna
Na berana mám taky recept se smetanou...
Ale taky spíš nechávám jako dekoraci....
TULI: Smetany se dělají buď 200 ml,nebo 250ml...tak tady je myšlena ta...

myslim - ze recept dobry , rychlovka .. beranka nemam , ale muzu udelat BABOVKU prosim te - a jeste kolik je kelimek smetany ? my mame pul litru ...ale to asi ne ???
.gif)
janulka49: není zač......Santé: na veškeré formy je super olej ve spreji, jmenuje se MISTR PEKAŘ...je sice dražší , ale já jej mám snad skoro rok a pořád ještě stříká...
někdy jím přestříknu i pečící papír.....

sharon: Věruš,moc děkuji za recept.

Určitě upeču....

Lissie: Nechci ti brát iluze, já mám silikonovou bábovku a , zpočátku se mi v ní peklo dobře, ale už v ní nepeču, přichytává se, je měkká... lepší aspoň pro mě je normální - já mám něco jako teflon a ta je fakt mnohem lepší
Jé, tak na pečení beránka se už těším. Nikdy jsem ho nedělala, protože jsem neměla formu. Dělala jsem si zálusk na rodinnou, ale zřejmě z toho nic nebude. Tak jsem si letos konečně koupila silikonového beránka a konečně dodržím tradici. Vybraný recept ještě nemám, tak uvidíme...
.gif)
nikísek: s celou šlehačkou nemůže být dusivej..... ta je tučná....musíš vyzkoušet

jé to bude takovej ten dusivej co? naše mamča dělá tvarohovýho, ten je bájo, takovej vláčnej, zmizí hnedka