Pomerančové řezy
.jpg)
Potřebujete
Na těsto: 4 vejce, 4 lžíce cukru krystal, 2 lžíce oleje, 1 lžičku prášku do pečiva, 14 až 16 lžic polohrubé mouky, -1/2 pomeranče (sladký, středně velký)
Postup: Žloutky s cukrem šlehejte asi dvě minuty metličkami, přisypte mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, cukr, olej a na drobounké kousky rozsekaný pomeranč i se šťávou. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto natřete na pečicí papír a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 12 - 15 minut. Upečené těsto nechte vychladnout a ještě než na něj budete natírat náplň, tak ho odlepte od papíru.
Náplň: 1 a půl sladkého středně velkého pomeranče, 1 šlehačku (2 dl), 2 lžíce krystalového cukru, želatinový ztužovač dr. OETKER za studena
Ušlehejte šlehačku s cukrem, ztužovač si rozdělejte podle návodu a smíchejte s ušlehanou šlehačkou. Nakonec přidejte na kousky nakrájený pomeranč. Podle chuti doslaďtě.
Těsto překrojte na půlku. Na jednu namažte náplň, přikryjte druhou půlkou a přitlačte. Nechte přes noc zatuhnout v lednici.
20.4.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pomerančové řezy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To nevypadá špatně....

LenkaT: však ho jednou zkus a uvidíš, na jíšku ho můžeš použít vždycky.

LenkaT: neříkám, že je výborný, ale je dobrý. A Halíře v Lídlu taky prodávají, teď třeba ho minulý týden měli. Já teda kupuju jen Madetu a pak jedno máslo z jedné mlékárny přímo od nich, no a teda někdy toho Halíře, když není vyhnutí.

manka: fakt je máslo Pilos dobrý? mužskej si zvykl na Halíře a tak po něm všude pídím a kupuju, abych měla pořád v zásobě, protože když mu namažu jiný, i když ho nevidí, tak mu nechutná.

orinka: no ony ty výrobky Pilos jsou náhodou moc chutný, i máslo jsem párkrát měla a bylo rozhodně lepší, než to máslo co prodávají v našich obchodech, teď teda nemyslím Halíře nebo Olmu.
.gif)
orinka: jasně, mám ho 5 minut od baráku....zakysanku, šlehajdu, tvaroh...ale vše tučné....néé odtučněné to je humus....
sharon: fakt? Z Lidlu?? Pořád sbírám odvahu koupit tam mléčné výrobky. Asi zkusím.
.gif)
orinka: manka: musíte vařit z kvalitních surovin mě se šlehačka z Lídlu ušlehá pokaždý a ztužovač nedávám nikdy, na co ? když to hned sežerem...
jen bych měla strach aby se mi ta šlehajda s tím pomerančem nesrazila......

orinka: já si náhodou myslím, že šlehačka zdravá je, určitě. a taky nerada používám ztužovač, když chci aby se rychleji ušlehala, přidám cukr. ale je fak, že to už není to co bývalo.
manka: pamatuju, že dřív stačilo párkrát zatočit metlou a člověk musel dávat pozor, aby neměl máslo. Teď můžu šlehat jak chci a furt to teče. Ztužovač dávám nerada, chemie máme i tak ve všem dost. A co, šlehačka beztak není zdravá, byli bychom moc tlustí.

orinka: taky, hlavně v létě. ale když jsem viděla test šlehaček, tak se ani nedivím.
já mám recept na pomerančový dort, ten je trochu jiný, ale tohle bude jistě taky dobré. Jen ten pomeranč si myslím je lepší rozmixovat nebo nahrubo postrouhat. Jo, a holky, taky se vám stává, že šlehačka nejde ušlehat?