Jahodové tiramisu

Potřebujete: 1/2 kg vyzrálých jahod, 1 tvaroh (kostku), 2 zakysané smetany, 1 šlehačku, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 2 balíčky piškotů
Postup: Dortovou formu si vyložíme mikrotenem, dno poklademe hustě piškoty a na ně naneseme rozmixované jahody se lžící cukru, (pár si jich dáme stranou), na to natřeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky se lžící cukru a vanilkovým cukrem. Vše důkladně vyšlehané. Znovu piškoty a rozmixované jahody, krém - a tak střídáme vrstvy až vše spotřebujeme, nahoru poklademe jahody nakrájené na plátky.
Vše dáme uležet a vychladit do lednice.
Dobrou chuť přeje sharon
Děkujeme za recept.
21.5.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 30 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jahodové tiramisu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
mam hotovo,tecou mi sliny, celou dobu jsem ochutnavala ten kremted jdu jeste na tvarohovy knedliky
Do formy nebo pekáčku dám cukrářské piškoty, poliju kávou, potřu oslazenou zakysanou smetanou, na to plátky jahod, další vrstva piškotů, káva, smetana, jahody - poslední vrstva je smetana. Povrch posypu kakaem a dám ztuhnout.

magic11: diky ..a zrovna 3 x

TULI: JÁ BYCH JI VYŠLEHALA, ONO TO POTOM LÉPE STUHNE

TULI: JÁ BYCH JI VYŠLEHALA, ONO TO POTOM LÉPE STUHNE

TULI: JÁ BYCH JI VYŠLEHALA, ONO TO POTOM LÉPE STUHNE

holky - cukrarky ..dotaz ..... ta slehacka musi byt vyslehana ?? nebo smichat s tvarohem a zakyskou ???
Ťapina: přesně.

Dobrý to určitě bude, ale co to má společného s tiramisu? Dřív se takovým věcem říkalo nepečený dort.
Tvaroh, jahody tyhle dorty mam nejradeji - bez tun cukru

tak tohle mi děláme doma jen s tou zakysankou
.jpg)
Já znám tento - -- Jahodové tiramisu
Ingredience
1 kg jahod 80 g mletého cukru 500 g Mascarpone 250 g tvarohu nebo 250 ml ušlehané šlehačky 400 g piškotů 300 ml mléka
Postup
Jahody opereme, očistíme a rozmixujeme. Tvaroh vyšleháme, přidáme Mascarpone, cukr a asi 2/3 rozmixovaných jahod.
V mléce rozmícháme asi 4–5 pl rozmixovaných jahod. V této směsi protáhneme piškoty a skládáme do formy nebo mísy. Na piškoty natřeme připravený krém. Položíme zase piškoty, natřeme zase krém atd. Poslední vrstva je krém. Tento uhladíme a potřeme zbytkem rozmixovaných jahod.
Necháme v lednici alespoň 4 hodiny proležet, nejlépe je připravit den předem.
Ale tenhle - myšleno tvůj sharon - se mi zdá lidštější a náš .. český ....
.gif)
kubikm: ano dělám..a někdy i z pomazánkového másla, nám to chutná.....a v kávě musí být rum...

sharon: děláš takhle i ten typ tyramisu? s kávou a kakaem?

Linda: hlavně koukni, ať je to opravdu kravské mléko...muž jednou dovalil nějaký tvaroh...na knedlíky....a po jediném soustu se mi nadělaly afty....kouknu na obal...alternativa tvarohu...tak bacha...

sharon: o víkendu udělám
.gif)
Viv :o):

sharon:
.gif)
Viv :o): až to ochutnáš tak budeš milovat i mě ...

miluju jahody, miluju piskoty, miluju tvarohy se zakys a slehac... takze tohle miluju... takze to musim zkusit...