Bábovka coby dup

Potřebujete: (1hrnek=250 ml)
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 2 celé vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilinový cukr, kakao na obarvení těsta. Sádlo, hrubou mouku na vymazání.
Postup: Polohrubou mouku, cukr, vejce, mléko, olej, kypřící prášek, vanilinový cukr smícháme v misce a část vlijeme do formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Do zbylé části zamícháme trochu kakaa a vlijeme do formy s bílým těstem. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrická 180°C/30-40 minut v teflonové formě na bábovku, v keramické formě 60 minut).
15.6.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bábovka coby dup
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
sharon: a nespadne ti dolu ???

Povedla se, pridala jsem jedno vajicko a nasekane orechy. Delala jsem ji z hladke mouky a je dobra.

dělávám asi 30 let totéž, jen ještě se strouhanými jablky+skořicí - at je na plechu nebo jako bábovka, vždy je dobrá a dlouho vydrží vláčná - neosýchá /pokud se dříve nezbaští
/
.gif)
buchta je na remosce, dala jsem do ní posekané ořechy a nahoru drobenku......
.jpg)
LenkaT: mohla bych to zkusit az nekdy potomkove dorazi domu at mi ji pomuzou snist,
dadka: jenom hladká, sice v nekolika druzich, ale jenom hladká. A pak jeste spesl na pizzu nebo italsky chleba, ale zase je to v podstate hladká. A spousta z jinych obilovin (zitná,kukuricná, jecmenná, spousta seminek), coz je dobry na ruzné chleby a housky, ale na buchtu nebo bábovku nebo cukrovi to neni to prave orechové
Linda
:U vás je jen hladká mouka? Já teda hrubou skoro vůbec nepoužívám, ale bez polohrubé bych se neobešla.
.jpg)
jj,ten bílek dělá divy..

Linda: chtěla jsem napsat, aby to bylo tím bílkem odlehčený

Linda: já myslím, že to bude dobrý i z hladké, jen tam dej ten bílek vyšlehaný, aby to bylo našlehaný
Já mám doma např. recept na ořechového beránka s polohrubou moukou, dělávám to i do formy na bábovku a dělávám z hladké, je to takové jemnější
.jpg)
Premýslim zda by "vylezla" a byla nadýchaná i z hladké mouky??? ... namám ráda bábovky které jsou jak cihla a jinou mouku nemám ....ale jestli vyjdou plány narvu za 2 mesice do auta 5kg hruby a 5kg polohruby a zas bude na chvíli vystarano

tohle je naše nejoblíbenější bábovka zrovna včera sem jí pekla jen teda dávám o jedno vejce víc
.gif)
Dělám to stejně,akorád bílky vyšlehám,bábovka je pak víc nadýchaná

přesně tohle těsto dělávám na plech, na to ovoce, drobenka, rychlovka