Pudingový piškot
.jpg)
Potřebujeme: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku, strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové (nebo jiné) pudinky, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, 250 g hery.
Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj zašleháme vanilkový cukr, tvaroh a heru. Žloutky ušleháme s cukrem a po lžících přidáváme vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Piškot, upečený ve vymazaném a vysypaném plechu, potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
21.6.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pudingový piškot
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Tak do krému Heru bych nedala v žádném případě to by mi nikdo nejedl a já taky ne fuj! A že už mám krémů udělaných nespočet.

Já znám asi z Prostřeno či Vaříme s Italem,piškot -místo mouky se nasype čokoládový puding místo mouky,je výborný,nadýchaný
ale tohle si neumím předtavit a fotka se nedá zvětšit

sharon: Taky delam bez snehu. Spetku soli, 4 vetsi nebo 5 mensich vajec a 1 hrnek cukru uslehat do zpeneni az je to hodne svetloucke, lehce zamicham 2 hrnky hladke mouky (ma byt polohruba, ale ta tu je silene draha a hruba neni vubec), A sup s tim do trouby. Kdyz chci trochu vyssi, pridam asi 1/2 lzicky pr do pec. Delam ho tak uz asi 30 let a neni suchy ani tezky. Pouzivam na rolady i na dorty.
.jpg)
...si z nás dělaj kozáky fakt
.jpeg)
sharon - 21.6.2012 11:09 - taky dělám piškot, že jen šlehám celá vejce s cukrem a troškou horké vody a je super.
Taky mě zarazila ta hera a šlehačka. Do toho krému bycha dala místo té hery např. jahody.

sharon: já do něčeho sníh nedávám, třeba když peču dort, ale do rolády našlehám prvně bílky, pak do nich cukr, pak po jednom vešlehávám žloutky a pak lehce vmíchám mouku. Mám to v jedné míse, tak žádný nádobí navíc a je super.
máš ji moc pěknou, ale já s marmeládou moc ráda nemám, to spíš se šlehačkou a ovocem. Ale když je nouze, tak i s tou marmoškou se dá zblajznout.
.gif)
obyčejná s marmeládou......
.gif)
manka: kukni...
.gif)
manka: a já četla že pokud se šlehá el. šlehačem ani není potřeba vejce oddělovat, už jsem tak dělala roládu několikrát a byla výborná......

sharon: taky mě ta prášková šlehačka zarazila, ale ony ty recepty jsou takový skoro pořád, tak co se tomu divíme ne? proč vůbec cokoli do piškotu přidávat? myslím, že stačí vajíčka, cukr, mouka, samože vajíčko rozdělit na žloutky a bílky na sníh. no a nahoru stačí krém z toho tvarohu a bude to mňam
.gif)
a proč práškovou šlehačku ??? a ten krém taky hrůza....mě by zajímalo jestli ty recepty někdo ze čtenářek posílá nebo kam na ně paní Moučková chodí.....?????
do krému jedině máslo....dnes měly v Globu máslo dr.Halíř za 21 kč což jde....tak raději to než heru...

jak může dát někdo do krému Heru nepochopím nikdy.

JanaRad: tak Heru opravdu nee, ale taková ta Zlatá Haná nebo něco, co jde i na chleba by tam jít mohlo.

Mohlo by to být dobré, ale dávat do nepečeného krému heru, br!