Ovocný koláč
.jpg)
Potřebujete: 1 pomazánkové máslo, 4 vejce, 1 kelímek cukru (od pomazánkového másla), 1 kelímek polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, ovoce (jaké máte rádi), drobenku.
Postup: Utřeme pomazánkové máslo, vejce a cukr. Přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zpracované těsto dáme na menší plech, vymazaný i vysypaný. Ozdobíme ovocem, posypeme drobenkou a dáme péci.
3.8.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ovocný koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: bezva jsou ty bezpeckové!

Ovocný rychlý koláč dělám ale z bílého jogurtu.Je to obdobný recept akorát poměr je jiný.
1 kelímek bílého jogurtu - 150 - 200g
1 kelímek cukru
2 kelímky polohrubé mouky
půl kelímku mléka
3 pol.lžíce oleje
1 vejce
půl prášku do pečiva
všechno smíchat dát na plech,poklademe ovocem a nakonec dáme drobenku. Koláč je rychlý a velice dobrý hned je snězený.
Recept je na malý kulatý plech,na velký plech je jogurt 400g.
.gif)
orinka: a to já si dám vychlazený meloun z Terna.....
tak jsem právě udělala pomerančový dort s ořechama a jako krém jsem použila: zakysanou smetanu, pomazánkové máslo, šlehaný tvaroh + ml. cukr, citr. šťávu a želatinu. V tom vedru to bude vychlazené eňo ňuňo.
.gif)
evropka: orinka: nááhodou jednou jsem to zkusila ale smíchala jsem s cottage sýrem a bylo to dobré...kdyby nebylo tak se po tom nezapráší....................mě v tom pravém vadí ty syrové žloutky.......

Já mám pomazánkové máslo ráda, i recept na buchtu z něj mi tady na na webu před pár roky zveřejnili.
manka: mně zas nevadí a chutná mi to!
.jpg)
manka: tiramisu z pomazánkového,to jsou výmyslyz mimibazaru ne
Pomazánkové máslo mám ráda, dávám do něho různé přísady a zdobím jím třeba chlebíčky, ale nikdy bych z něho nepekla. Nebo nepřidávala místo mascarpone.
Já bych teda až tak pomazánkové máslo taky nezvarhovala. Ovšem do toho sladkého je to takové všelijaké - jednou jsem četla recept na krémz pomazánkového másla a přišlo mi to takové divné, to mi totiž přijde, že má takovou lehce nakyslou chuť a vůbec, proč ho tam vůbec dávat. Ale jako základ pomazánek ho dávám moc ráda. Třeba česnekovo-sýrovou jsem dřív dělalala ze základu taveného sýra a majonézy, dnes dávám právě pomazánkové máslo a naředím tím, co je doma, majonézou, tatarkou, jogurtem, atd. Je to takové lehčí, alespoň pocitově. A pokud třeba dělám nivovou, tak dám třeba pomazánkové máslo s příchutí nivy a poté přidám mimo jiné stroiuhanou nivu - ta chuť je potom taková intenzivnější, dá se říct.

krasaka: taky mám pomazánkový máslo ráda, ale nikdy bych z něho nepekla. Mně teda přijde hrozný na chuť i tiramisu z pom.másla

orinka: však proto se to jmenuje ''pomazánkové máslo'' a nikoliv ''máslo k pečení'' - kdo z toho začal péct mi není známo, ale nějak mi uniká ''pointa'' - proč ? - když nemám na kvalitní surovinu do buchet, tak nepeču - snad každá domácnost má el. šlehače, že by to bylo kvůli snadné roztíratelnosti
- kdysi bylo moc dobré s paprikou, šnitlíkem nebo česnekem
- taky jsou dobré pomazánky ze sardinek nebo tunáka, další ingredience dle chuti - mám-li krabičku sardinek na dva chleby, pomazánku z nich pro početnou rodinu
orinka: klidně i hrášek s mrkví, samostatný hrášek....jde to v podstatě z každé takové. Jo, a patří tam ještě hořčice.
.gif)
orinka: já kukuřici né.......ségra dělá výbornou pomazánku z Moravanky, vše umele i salám + máslo a na chlebíčky je skvělá....
já mám teda pomazánkové máslo ráda, přiznám bez mučení. Třeba zeleninová pomazánka na chlebíčky je s tím moc dobrá a snadná, zvládne i chlap. Pytlík mražené zeleniny typu kukuřice, hrášek, mrkev - uvařit do měkka. Uvařit 4 vejce natvrdo. Slít vodu ze zeleniny a rozmačkat vidličkou nebo rozmixovat, když chceme stejnoměrnou hmotu. Pomíchat s pomazánkovým máslem, přidat usekaná vajíčka, 1 usekanou cibuli. Osolit, okyselit, osladit a opepřit. Dá se přidat i majolka nebo bílý jogurt. Fakt to není špatné!

sharon: z toho vzejde něco s konzistencí pudinku nebo pěkný zakalec - raději koláč jen jednou měsíčně - ovšem KVALITNÍÍÍÍÍ

znám pouze hrnkové recepty, kdy je mouka a cukr v poměru 2 : 1, to bude asi překlep
a bude to moc sladké - no a pomazánkové máslo
-to má být v rámci šetření nebo proč, jsou mnohem lepší recepty
.gif)
orinka: na 4 vejce 1 kelímek mouky....to musí být strašně řídký ....pochybuju že je to vůbec vyzkoušené.....
.gif)
orinka: já mám dojem že se začíná to pom. máslo cpát všude, za chvíli se v něm budou i obalovat řízky...
sharon: jo, teď jsem to četla pozorně, mně se tam zas zdá moc cukru a málo mouky, té by snad patřily kelímky dva?