Broskvový koláč s krémem

Potřebujete:
- 250g polohrubé mouky
- 150g měkkého tvarohu z vaničky
- 75g moučkového cukru
- 75 g másla
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 10 velkých broskví
Krém:
- 4 vejce
- 2 zakysané smetany
- 120g cukru moučka
- 1 vanilkový pudingový prášek
Postup:
Vejce, změklé máslo, tvaroh a cukr vymícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které pomoučenýma rukama vymačkáme do máslem vymazaného plechu, po obvodu vymačkáme asi 2cm vysoký okraj. Hustě poklademe broskvemi, čím více, tím lépe. Zalijeme krémem (všechny ingredience pouze vyšleháme dohromady). Dáme péct do trouby na cca 40 min, při 180°C, dokud není povrch růžový.
Není to můj původní recept, někde jsem ho před časem „vygůglila“. Nicméně se o něj s vámi musím podělit, protože se bez nadsázky jedná o nejlepší ovocný moučník, který peču (a že jsem zkušená pekařka). Je možné použít téměř jakékoliv ovoce, nedostižný je tento koláč s vypeckovanými třešněmi, můžete ho zkusit i s višněmi nebo meruňkami, v případě kyselejšího ovoce ho jen před zalitím krémem pocukrujte.
Dobrou chuť přeje Sofffie
6.8.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Broskvový koláč s krémem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Tak jsem ho dnes upekla, je docela dobrý, ale nevím proč se píše "krém", já to měla velmi tekuté a výsledný efekt jako obyč. pudink. Ty broskve jsou v tom dobré,ale je to celkově docela drahý koláč, mám jednodušší recept a hlavně levnější. Když ho budu chtít udělat svátečnější, udělám tu zakysanku navrch, buď s čokoládou nebo s ušlehanou šlehačkou.
.gif)
Tak jsem ho dnes upekla, je docela dobrý, ale nevím proč se píše "krém", já to měla velmi tekuté a výsledný efekt jako obyč. pudink. Ty broskve jsou v tom dobré,ale je to celkově docela drahý koláč, mám jednodušší recept a hlavně levnější. Když ho budu chtít udělat svátečnější, udělám tu zakysanku navrch, buď s čokoládou nebo s ušlehanou šlehačkou.
.gif)
Tak jsem ho dnes upekla, je docela dobrý, ale nevím proč se píše "krém", já to měla velmi tekuté a výsledný efekt jako obyč. pudink. Ty broskve jsou v tom dobré,ale je to celkově docela drahý koláč, mám jednodušší recept a hlavně levnější. Když ho budu chtít udělat svátečnější, udělám tu zakysanku navrch, buď s čokoládou nebo s ušlehanou šlehačkou.
konečně normální nepřeslazený a zdravý moučník

vypadá úžasně a nedá moc práce, jdu do něj a píšu si