Zapečené švestky

Potřebujete: 1 kg švestek (asi 60-70 dkg vypeckovaných plodů), 2 bílky, 2 lžíce hnědého cukru, 10 dkg moučkového cukru, perníkové koření, 1 velkou nebo 4 menší zapékací misky
Postup: Půlky švestek dejte do kastrůlku spolu s hnědým cukrem, mírně podlijte a duste. Po chvíli přidejte asi půl lžičky perníkového koření. Až jsou švestky měkké a zbylo jen trochu šťávy, vypněte a nechte vychladit. Vyšlehejte z bílků a cukru (a špetky soli) pevný sníh. Švestkový kompot přendejte do zapékací misky (misek), poklaďte hojně sněhem a dejte zapéct asi 10 minut pod gril. Podávejte teplé.
27.8.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené švestky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
orinka: můj takyyy
to může být moc dobré. Všecko ze švestek mám ráda, dokonce i slivovicu!