Jogurtová bábovka

Potřebujete: 1 kelímek bílého jogurtu (125–150 g), 2 kelímky polohrubé mouky, 1 kelímek cukru krupice, 1/2 kelímku mléka, 1/2 kelímku oleje, 3 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr.
Postup: Všechny suroviny smícháme dohromady (nejlépe šlehačem), těsto vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, kterou dáme do rozpálené trouby. Než těsto úplně spotřebujeme, můžeme dát třetinu stranou a obarvit ji kakaem. Pečeme cca 25 min (na nejmíň) a zkoušíme špejlí.
19.9.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jogurtová bábovka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ale kazí se dost jablka,tak je zpracovávám do

Jen ten jogurt ted zrovna nemám

Muže to být
.gif)
janulka49:
vyšleháš 1 celou Heru s 24 dkg cukru moučka +
4 žloutky
vyšlehat do pěny
přidáš :
1/4 l mléka ( vlažné)
42 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
sníh ze 4 bílků
formu vymazat , vysypat..........
jinak chceš-li zašmouranou tak to asi víš jak na to, nebo rozinky, ořechy, brusinky, cokoliv máš ráda.................
péct zvolna a zkusit špejlí - je-li hotovo...............
tak ať se podaří......
taky mě zarazilo "na nejmíň"
mám horkovzdušnou zannusku a jak ji nezapnu aspoň na 200 °C, tak se mi nic neupeče

sharon: tak se prosím poděl o receptík na bábovku od babičky.

Bábovku určitě vyzkouším.
.gif)
zkuste místo rozinek brusinky..... bábovky dělám často a různé ale nej nej je Rudíkovská od babičky z Rudíkova , ta je z celé Hery..................
Pampeliška: jsem ráda, že jsem ji na internetové burze koupila. Člověk musí koukat na úsporu energie, mám grand remosku a do té se vejde i bábovková i dortová forma. Když zapékám, dám na dno pomačkaný pečící papír (aby líp přilnul ke stěnám) a nemám pak práci s čištěním.

orinka: na remosku nedám dopustit, vynikající jsou z ní i kynuté buchty, peču tam i chleba, samozřejmě nepočítám pečená, dušená masa, zapečené brambory, těstoviny, prostě na co si vzpomeneš. Ušetříš 80% energie oproti velké troubě a všechno je tak krásně vláčné a šťavnaté.Jediné, co tam nejde dělat jsou sněhové pusinky, ty potřebujou hodně nízkou teplotu.

orinka: no jo, do bábovky citronovou kůru a rozinky
.jpg)
LenkaT: ted jeste presvedcit sama sebe, ze mi staci ke stesti jeden kousek a nesezrala jsem ji celou
spolehlivé a dobré, dá se péct i v remosce - mám vyzkoušeno, že těsto klidně i do studené remosky a pak teprve zapnout!!! Každá kuchařka tvrdí "do vyhřáté trouby", risk byl zisk
Jo, a do těsta bych ještě strouhla citronovou kůru, tím se nic nepokazí.

Linda: peču ji tak kolem 160, aby se dobře propekla

na nejmíň mám myslím 50
.jpg)
Ta muze byt dobra a mám doma vyjimecne polohrubou mouku
.... peceme na nejmin da se to prelozit jako neco kolem 160 stupnu, nebo na kolik se pece babovka?

nemohla bych píct na nejmíň, mám troubu elektrickou, ale jinak dobrý, z tohoto těsta dělám buchtu na plech, na to ovoce a drobenku