Jogurtový moučník

Potřebujete: 20 dkg pískového cukru, 26 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 4 vejce, kompot z jakéhokoliv ovoce, jeden 500gramový bílý jogurt, 1 vanilkový puding, 400 ml mléka, 7 dkg cukru moučka, tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup: Žloutky ušlehejte s cukrem a olejem do pěny, postupně zašlehávejte mouku a horkou vodu. Přimíchejte vanilkový cukr a potom trochu mouky rozmíchané s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh ze 4 bílků. Vlijte na pekáč a rovnoměrně rozetřete. Pečte při 180 stupních. Uvařte puding, přimíchejte moučkový cukr a po vychladnutí jej zašlehejte do jogurtu. Vychladlý upečený piškot poklaďte ovocem a zalijte jogurtovým pudinkem. Nechte v ledničce ztuhnout.
24.10.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jogurtový moučník
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
tu horkou vodu bych dala před moukou a to asi 5 - 6 lžic
.jpeg)
sharon - 24.10.2012 12:52 - no možná ty piškoty vcucnou přebytečnou tekutinu, ale u nás to nemají rádi, takže já dělám jen "suchý" puding A ten někdy neztuhne.
.gif)
PEGG: ale já když dělám do mísy s piškotama tak dělám z litru a 2 sáčky a pěkně ztuhne, z mísy ho vyklopím.....ale těch piškotů dávám dost tak možná to zpevní....
.jpeg)
sharon - 24.10.2012 11:30 - dávám na 1 litr mléka tři pudinky, ale šve mě, že mi lžou
.gif)
preferuju místo jogurtu zakysanou smetanu...
PEGG: ubrat tekutiny....

PEGG: já do krému dávám na 1 pudink jen 350 ml vody nebo mlíka, ale tohle mi přijde, že taky neztuhne, toho jogurtu je tam asi docela dost.
.jpeg)
No to vypadá moc dobře
Já mám jen problémy uvařit hustý puding. Podle návodu stačí jeden na 1/2 litru mléka, ale to jen taková pudinková kaše, která neztuhne
.jpg)
Tak tohle vypadá na lehkou dobrůtku.