Koblihy s jablky
Potřebujete: 250 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 3 středně velká jablka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, trochu rumu, olej nebo tuk na smažení, špetku soli.
Postup: Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva, vmícháme vejce, sůl, rum, mléko a jablka nastrouhaná nahrubo. Všechno smícháme a pak lžící tvarujeme koblížky, které usmažíme po obou stranách v rozpáleném tuku. Usmažené ozdobíme marmeládou nebo ovocem a kopečkem šlehačky.
3.1.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koblihy s jablky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Jagea: u nás je kobliha smažená na tuku nahoře povidlo a vdolek je s tvarohem a drobenkou a pečený v troubě.........

Koukám, že tady se stírá rozdíl mezi koblihou a vdolkem.
.gif)
báječný koblihy umí můj muž , s povidlama je máme nejraději , tyhle vyzkoušíme protože s jablky v těstě jsem ještě nejedla

Smaženým jídlům se havně v tomto povánočním období docela vyhýbámpřes rok také

Hm, že bych zkusila???? Já miluju lívanečky s jablky, na to tvaroh nebo zakysanku, jooooooj....
.jpg)
Naše děti měly rády na koblihy pribináčka nebo povidlo a navrch strouhaný tvrdý tvaroh ...