Limetkový cheesecake
.jpg)
Na korpus potřebujeme pouze jedny club sušenky a kousek másla,rozmixujeme,spojíme a dáme zapéct do trouby na deset min cca 180 C,necháme chvilku vychladnout.
Zatím v míse smícháme jeden tvaroh, mascarpone, zakys.smetanu, jedno celé vejce, dva žloutky, dva vanilk.cukry, štávu z jedné limetky a kůru.
Zamícháme, vylejeme na korpus a 50 min při 150 C pečeme. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Recept nám poslala evropka. Děkujeme!
18.2.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Limetkový cheesecake
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
taky nemusím a ještě k tomu z toho cítím tu umělotinu ...
Mám strašně ráda tvarohové dorty, takže tohle někdy určitě zkusím.
Místo sušenkového korpusu se určitě dá použít třeba tento:
150 g hladké mouky, 1 lžička peč.prášku,10 dkg ml.cukru, 7,5 dkg másla nebo Hery, 1 vejce 7,5 dkg mandlí nebo kokosové moučky - peču ho právě jako základ k jinému tvarohovému koláči.

Linda: Je to asi vsechno po 250 g. Delam ho z 3x 250g Philadelphia nebo dam domaci hodne mekky tvaroh a dodatm Cream cheese podle toho kolik mam sveho tvarohu.
Na 1 hrnek susenek asi 1/4 hrnku masla nekdy trochu cukru, ono to jakoby zkaramelizuje. Ale komu nechutnaji susenky, muze dat linecke testo jako na mrizkovy kolac.
Misto limetkove stavy se muze dat pomerancova nebo do casti naplne rozmichat rozvarene maliny s trochou cukru a pak lehce zamichat jako kakao do babovky. Da se to delat ruzne. Navrch se muze dat ovoce a slehacka nebo tekuka cokolada co je na zmrzlinu.
TULI: Je tu jedna restaurace, co dela hlavne Cheesecakes (Cheesecake Cafe), tam delaji ruzne variace. Tam by se ti to asi libilo
sharon: taky nemusím korpusy ze sušenek, není nad pořádnou kynutou buchtu

myslim, ze to bude dobre - ja kupuju v lete neco podobneho ...ale to je bez peceni ...jen se smicha takovy prasek s jogurtem .... a da do lednice .... a dole ty susenky s maslem - ktere se taky nepecou -
jinak - PEGG: Bellana: sharon: atd ..... ja muzu vse sladke - jak ceske, tak ameeericke, tak italske .... miluju vse sladke ...
.gif)
Bellana: ani nezkouším ten můj to nechce......já miluju pravou doma šlehanou šlehačku a tak když mě "honí mlsná" ušlehám posypu Grankem exklusiv a smlsnu si...
to jsou i hanácké malé koláčky ..a ty z překládanýho těsta...mňam.. ..a povidla s rumem...
sharon: Tak to já ráda vyzkouším cokoliv. Zrovna cheesecake a apple tarte jsou vynikající. Ale "krém brilé" mi ani trošičku nechutná. Stejně jako "vtáčie mlieko", které tak miluje kamarádka z Žiliny. Souhlasím s tebou - tenoučké kynuté těsto, na tom povidla a drobenka je stejně nejlepší. Nebo slovácké svatební koláčky, maličké, plné tvarohu, na nich dobrá povidla a posýpka, tomu se nic nevyrovná
.gif)
není nad pořádnej kynutej koláč s tvarohem a povidlím a drobenkou....
.jpg)
dadka: PEGG: sharon: tak to ja tyhle moucniky miluji, ale nejsem shopna je udelat spravne, hlavne tu syrovou smes
, cert vzal susenky
sharon:
Moje slova....zrovna jsem to chtěla napsat.
.jpeg)
sharon - 18.2.2013 10:18 - tak, teď jsi mi to vzala přímo z klávesnice netvrdím, že to nebude dobré, ale už to, že to ani neumím vyslovit, mě odrazuje
.gif)
já jsem stará škola a jsem nějak imunní vůčí všem čískejkům, krémům brilé, panakotám a tak podobně určitě je to všechno dobré ale mě to nic neříká....a už vůbec nemusím korpusy ze sušenek....
.jpg)
evropka: to vypada zrave, holka zlata ja bych tomu potrebovala aspon priblizne miry
, susenky jsou tusim 180g, tvaroh je 250g ale dal netusim
...diky
.jpg)
já udělala chybuuuuuuuu ohodnotila jsem podle bodů né jako známku omlouvám seeee mělo tam být za 1
.jpg)
vypadá to mńam určitě zkusím dik
to je velmi dobrý moučník, už jsem dělala podobný a můžu jedině doporučit.