Tvarohová bublanina

Potřebujete: 180 g másla, 150 g cukru, 4 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 1/16 l mléka, 350 g krupice, 2 hořké mandle, citronovou kůru, vanilku, špetku soli, tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu, 500 g višní nebo jiného ovoce.
Postup: Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky a pak po částech tvaroh a krupici, kterou jsme předem namočili v mléce. Do těsta přimícháme dvě nastrouhané mandle, citronovou kůru, vanilku a špetku soli. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi ¾ hodiny.
10.4.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tvarohová bublanina
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
okopčeno

boží