Sladký, sýrový koláč trochu jinak – cheesecake

Postup: Ze surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout v ledničce cca 15 min a vyválíme na vále. Vyložíme dortovou formu těstem tak, aby byly obloženy i okraje formy.
Připravíme si krém: 2 ricotty, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 200g moučkového cukru - může být i o něco méně, citronová kůra
Všechny suroviny na krém smícháme, vyšleháme a nalijeme do formy, vyložené těstem. Pečeme v troubě 45min na 180°. Po vychladnutí můžeme koláč poklást ovocem, např. kiwi a zalijeme dortovým želé. Skvěle se hodí ke slavnostnějším příležitostem místo dortu.
Dobrou chuť vám přeje čtenářka sqwela.
25.4.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sladký, sýrový koláč trochu jinak – cheesecake
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
TULI: aha, tak vidíš, já jsem se stkala pouze s balení 250g (no jo, hold na malém městě jsem ráda, že vůbec nějakou seženu)... takže oprava: 500g ricotty

sqwela: 2 ricotty ?? to musis holka zlata priste napsat - nebot u nas prodavaji ricottu - 250 gr , 500 gr ..kilo ....

Monik: Nehtama to neni, ty mam dost kratke (nemam nastavovane plastikem). Ale boli od toho ruce (artroza je sfine a karpal taky), tak je jednodussi umyt jednu misu a vrtuli.

YXH: Lina nejsi, kdyz pak musis umyt ten mixer
sqwela: YXH: Mozna by bylo reseni ostrihat nehty a delat to ve vane

YXH: Lina nejsi, kdyz pak musis umyt ten mixer
sqwela: YXH: Mozna by bylo reseni ostrihat nehty a delat to ve vane

Já věřím, že je to s ovocem dobré. ale cheesecake je žravej i bez.

Gorawen: Mam nalozene visne, jdu lovit tvaroh na mrizkovy kolac uz zas pomalu cintam na klabosnici.
Cheescake je moc dobry, vyborny je s visnemi...Lahoda...

sqwela: Vazne, to by bylo fajn, ja ho mela na kolaci z obchodu, byla na tom slehacka a kiwi horke jako sfina, tak ho s mlecnymi vyrobky radsi nekombinuju, no proste se porad ucime, budu to muset zkusit. kdyz dam trochu zele dospod a pak to kiwi tak by to mohlo jit, vid?
Diky
To hnacani testa jsem vyresila mixerem. Hodim to do hnetace, a pak uz jenom trochu propracuju s moukou. Delam tak i nudle (proste jsem lina)
.jpg)
Monik: nesnáším hňácání těsta, jak to zalézá za nehty a všechno kolem sebe umatlu, protože jsem nešika..ale jednou za rok na narozeniny to přežiju a pak zažívám žrací orgie!letos pro úspěch jsem pekla 2 víkendy po sobě a už mě drahouš přemlouvá, abych pekla zas :-)
krasaka: dobrou chuť ti přeji :-)

sqwela:
hned vyzkouším, taky s jahodami
-už jsou docela levné, to bude bašta /a jen pro mne,
naštěstí sladké nerad
/

Mnam. Teda to bych zdlabla hned
Akorat mi to pripada pracny, jsem ostuda a nepecu sladkyho nic
Ale sezrat kde co, to by mi slo

sqwela: dík
.jpg)
Jinak ještě poznámka k tomu pečení. po 45min bude krém za horka zdánlivě tekutý, zatuhne až po vychladnutí. a do formy dávám pečící papír :-)
.jpg)
magic11: určitě ano, mám formu 26 a těsta je víc, než by muselo být :-)

ještě dotaz -mám formu 28cm, bude těsta dost?

jdu do něj, koupila jsem včera v Bille jahody - vypadají krásně a mají už i nějakou chuť, tak je vrznu nahoru
.jpg)
Holky, ale po upečení se z krému stane tuhá hmota, takže to kiwi na koláči nezhořkne.mám vyzkoušeno. bez ovoce je to taky moc dobré, ale s ovocem je to svěží a na teplé dny prostě bomba
ooooooo jak si představím tu vrstvu krému, tak mi visí slina až na zem...

také bych bez ovoce