Ovocné "chuťovky"

Potřebujete: 500 g ovoce (jablka, broskve, meruňky apod.), 1/4 litru mléka, 2 vejce. 20 dkg cukru, špetku soli, hladkou mouku podle potřeby (asi 80 g), olej na smažení.
Postup: Připravíme si trošku hustší palačinkové těsto (asi jako na kapání do polévky), ovoce zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na plátky. Ty potom namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Na talíři posypeme vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť.
17.6.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ovocné "chuťovky"
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Tak tohle dělávala mamka v zimě ze švestkového kompotu, rovnala to do ohnivzdorné mísy, prosypala cukrem a skořicí a muselo se to nechat uležet. Bylo to výborné
My jsme dělali z jahod domácí zmrzlinu - poprvé a byla opravdu moc dobrá. Tyto smažené varianty se mi taky spíš hodí k podzimu nebo zimě...

zkusit bych mohla, bude to jiné jak namáčené v čokofontánce. Zkusím cukr se skořicí + + +
.jpg)
sharon: u nás taky ... jahodová roládka se šlehou, mačkaný jahody, jahody s jahodama a košík pryč
.gif)
možná tak v zimě....a zničí se vitamíny.....u nás za víkend padlo 3 kg jahod...
.jpg)
na tohle bych teda asi chuť neměla ... radši bych si dala to ovoce jen tak ...