Čokoládové bábovičky
Potřebujete: 120 g čokolády na vaření, oříšek másla, 3 vejce, 80 g cukru, 1 polévkovou lžíci mouky, čtverečky tmavé nebo bílé čokolády, čtyři zapékací misky
Postup: V kastrůlku rozpusťte čokoládu, přidejte oříšek másla. Míchejte, až vznikne hladká, pravidelná hmota. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a mouku, přilijte čokoládovou hmotu. Vše zlehka promíchejte. Zapékací misky vymažte máslem a vysypte moukou. Do 1/3 výšky vložte těsto. Na první vrstvu položte čtvereček tmavé nebo bílé čokolády. Zakryjte zbývajícím množstvím čokoládové směsi. Zapékací misky vložte na plech a vložte do předem vyhřáté trouby. Bábovičky je třeba péct zprudka a krátce - nejvýše 12 minut při 210 stupních Celsia. Podávejte vlažné.
11.11.2013 Rubrika: Moučníky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Čokoládové bábovičky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Když mne přepadne chuť na sladké - tak ta čokoláda nebude mít šanci stát se bábovičkami
nejlepší je čoko tak 70% a bábovičky by měly být uvnitř tečavé....