Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Roláda bez mouky

Roláda bez mouky

Potřebujeme:

5 vajec

100g cukr moučka

2 -3 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa

Mascarpone

Marmeláda – jakou máte rádi

1 šlehačka

Trošku másla či jiného tuku na pečení a strouhaného kokosu

Postup:

Vejce rozdělím na bílky a žloutky. Bílky ušlehám v tuhý sníh. Žloutky ušlehám s cukrem a kakaem a pomalu zapracuji vyšlehané bílky.

Pečící papír vymažu tukem a vysypu kokosem, rozetřu na nej těsto a peču v rozpálené troubě na 190stupňů asi 10 min.

Na upečené těsto položím vlhkou utěrku a krásně sroluji a nechám vychladnout. Vychladlou roládu opět rozroluji a namažu dobrou marmeládou. Mascarpone spojím s vyšlehanou šlehačkou a podle chuti dosladím, namažu na marmeládu a opět zaroluji. Podávám po vychlazení.

Dobrou chuť Vám dnes přeje evropka

Linda


5.8.2014   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Roláda bez mouky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 11.8.2014 11:38

mascarpone neni asi nijak moderni, je to stary syr, jen se asi kdysi nedal prevazet a tak se k nam dostal pozdeji.
Je to syr, ktery se da pouzivat jak do slanych tak i sladkych varianr.
Take ho nekupuji kazdy mesic. mazna horsi co jime, jsou ty skrobove jogurty, jejich kvalita a cena to se nerovna.

 
Světlonoska
Světlonoska - 6.8.2014 20:59

smajlik - 76Ano,souhlas,také to mám ve svých receptech jako Váneksmajlik - 47

mascarpone neuznávám,vypadá to sice možná noblesně, ale kvuli tomu názvu se neposadím na ..pozadísmajlik - 66nápln dám podle sebe,ne tuhle,že je moderní ..smajlik - 67smajlik - 34smajlik - 58smajlik - 59a za ty peníze už vůbec nesmajlik - 23

 
Arna
Arna - 6.8.2014 20:14

Omlouvám se za ten hrubý výraz, ale fakt mě to nadzvedlo. Dnes pokud v receptu není něco světového, tak to není ono. Kde je naše česká klasika? To samé to tiramisu či jak se to jmenuje. Léta dělávám různé nepečené moučníky či dorty, buď s tvarohem a želatinou nebo zakysanka+cukr+ rum. A prý je to mnohem lepší než tiramisu.

 
Arna
Arna - 6.8.2014 20:11

Souhlasím se sharon, peču ji již léta a jen s jednou šlehačkou bez cukru. Nechápu proč se naše "klasické" české recepty musí prznit nějakým italským svinstvemsmajlik - 36smajlik - 36smajlik - 36

 
sharon
sharon - 5.8.2014 17:42

nagy: tahle roláda se peče ...no abych nekecala tak 20 let....smajlik - 68

 
nagy
nagy - 5.8.2014 15:47

no prima, holka je alergická na pšenici, čili na mouku, mám zase další receptsmajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 5.8.2014 12:12

Jarča* - 5.8.2014 10:31
vcera jsem koupila v Lidlu maji v akci


evroka, kdysi jsem nejakou bez mouky delala.
mam take smulu, kdyz chci ztahovat papir. Diky za pripomenuti.

 
evropka
evropka - 5.8.2014 11:03

Jarča*: jaru klidně jen se šlehajdousmajlik - 58
sharon: HelenaPa: děvčata ale asi tím jak je lehounká se raději tím vymaštěným papírem jistímsmajlik - 64

 
Jarča*
Jarča* - 5.8.2014 11:02

sharon: to jo, díky, já se bála, že jsem 100 let za opicema, když to neznámsmajlik - 68

 
HelenaPa
HelenaPa - 5.8.2014 10:58

evropka: papír nemastím a sundám ji. Jen kraje lehce poodhrnu nožíkem a jde to v pohodě sundat.

 
sharon
sharon - 5.8.2014 10:46

evropka: pečící papíry jsou dva ....hnědý a bílý...jeden z nich je lepší - bílý.......smajlik - 68

 
sharon
sharon - 5.8.2014 10:44

Jarča*: v Globuse ho mají mezi sýrama....jak je Gervais - žervé sýry apod.....a v Lidlu taky , je moc dobrý ale dost drahý....smajlik - 26 ta roláda je dobrá i jen se šlehačkou , dělávám jí roky a bez marmelády......kakaovou roládu bez mouky a se dvěma šlehajdama.....smajlik - 47

 
Jarča*
Jarča* - 5.8.2014 10:31

evropka: smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 5
Roládu dělám, ale z klasického těsta. Tohle vypadá moc lákavě - jen se přiznám, že jsem ještě nikdy nekupovala mascarpone a ani bych nevěděla, kde ho v krámu hledatsmajlik - 72smajlik - 68

 
evropka
evropka - 5.8.2014 10:19

díky holky,jen fakt musím namastit a vysypat peč.papír jinak to nesundám

 
dadka
dadka - 5.8.2014 10:08

Takovou bleskovou dělala moje teta. Moc mi chutnala. O víkendu udělám.smajlik - 47

 
sharon
sharon - 5.8.2014 8:49

mňááám ...dnes bych si dala tak půlku....smajlik - 57smajlik - 57

 
HelenaPa
HelenaPa - 5.8.2014 7:00

Dělám ještě jednodušeji a taky to je super. Ty vajíčka šlehám vcelku s cukrem, nakonec přidám kakao. Peču na pečicím papíře jen tak. Po uečení spřiložim druhý papír, sloupnu, sroluju a nechám vychladnout. Plním šlehačkou. Stačí 1 ks. Bez cukru a ztužovače. A všichni si chválí, jaká je lehká, vláčná.

 
orinka
orinka - 5.8.2014 5:47

Dvakrát dobré!!smajlik - 47

 
orinka
orinka - 5.8.2014 5:47

Roláda Vánek! Blesková a vynikající. Já mám jako náplň do ní 2 šlehačky se ztužovačem, i barevně je krásná.

 
orinka
orinka - 5.8.2014 5:47

Roláda Vánek! Blesková a vynikající. Já mám jako náplň do ní 2 šlehačky se ztužovačem, i barevně je krásná.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79341.
    Archiv anket.