Roláda bez mouky
Potřebujeme:
5 vajec
100g cukr moučka
2 -3 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa
Mascarpone
Marmeláda – jakou máte rádi
1 šlehačka
Trošku másla či jiného tuku na pečení a strouhaného kokosu
Postup:
Vejce rozdělím na bílky a žloutky. Bílky ušlehám v tuhý sníh. Žloutky ušlehám s cukrem a kakaem a pomalu zapracuji vyšlehané bílky.
Pečící papír vymažu tukem a vysypu kokosem, rozetřu na nej těsto a peču v rozpálené troubě na 190stupňů asi 10 min.
Na upečené těsto položím vlhkou utěrku a krásně sroluji a nechám vychladnout. Vychladlou roládu opět rozroluji a namažu dobrou marmeládou. Mascarpone spojím s vyšlehanou šlehačkou a podle chuti dosladím, namažu na marmeládu a opět zaroluji. Podávám po vychlazení.
Dobrou chuť Vám dnes přeje evropka
5.8.2014 Rubrika: Moučníky | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Roláda bez mouky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mascarpone neni asi nijak moderni, je to stary syr, jen se asi kdysi nedal prevazet a tak se k nam dostal pozdeji.
Je to syr, ktery se da pouzivat jak do slanych tak i sladkych varianr.
Take ho nekupuji kazdy mesic. mazna horsi co jime, jsou ty skrobove jogurty, jejich kvalita a cena to se nerovna.
Ano,souhlas,také to mám ve svých receptech jako Vánek
mascarpone neuznávám,vypadá to sice možná noblesně, ale kvuli tomu názvu se neposadím na ..pozadínápln dám podle sebe,ne tuhle,že je moderní ..a za ty peníze už vůbec ne
Omlouvám se za ten hrubý výraz, ale fakt mě to nadzvedlo. Dnes pokud v receptu není něco světového, tak to není ono. Kde je naše česká klasika? To samé to tiramisu či jak se to jmenuje. Léta dělávám různé nepečené moučníky či dorty, buď s tvarohem a želatinou nebo zakysanka+cukr+ rum. A prý je to mnohem lepší než tiramisu.
Souhlasím se sharon, peču ji již léta a jen s jednou šlehačkou bez cukru. Nechápu proč se naše "klasické" české recepty musí prznit nějakým italským svinstvem
nagy: tahle roláda se peče ...no abych nekecala tak 20 let....
no prima, holka je alergická na pšenici, čili na mouku, mám zase další recept
Jarča* - 5.8.2014 10:31
vcera jsem koupila v Lidlu maji v akci
evroka, kdysi jsem nejakou bez mouky delala.
mam take smulu, kdyz chci ztahovat papir. Diky za pripomenuti.
Jarča*: jaru klidně jen se šlehajdou
sharon: HelenaPa: děvčata ale asi tím jak je lehounká se raději tím vymaštěným papírem jistím
sharon: to jo, díky, já se bála, že jsem 100 let za opicema, když to neznám
evropka: papír nemastím a sundám ji. Jen kraje lehce poodhrnu nožíkem a jde to v pohodě sundat.
evropka: pečící papíry jsou dva ....hnědý a bílý...jeden z nich je lepší - bílý.......
Jarča*: v Globuse ho mají mezi sýrama....jak je Gervais - žervé sýry apod.....a v Lidlu taky , je moc dobrý ale dost drahý.... ta roláda je dobrá i jen se šlehačkou , dělávám jí roky a bez marmelády......kakaovou roládu bez mouky a se dvěma šlehajdama.....
evropka:
Roládu dělám, ale z klasického těsta. Tohle vypadá moc lákavě - jen se přiznám, že jsem ještě nikdy nekupovala mascarpone a ani bych nevěděla, kde ho v krámu hledat
díky holky,jen fakt musím namastit a vysypat peč.papír jinak to nesundám
Takovou bleskovou dělala moje teta. Moc mi chutnala. O víkendu udělám.
mňááám ...dnes bych si dala tak půlku....
Dělám ještě jednodušeji a taky to je super. Ty vajíčka šlehám vcelku s cukrem, nakonec přidám kakao. Peču na pečicím papíře jen tak. Po uečení spřiložim druhý papír, sloupnu, sroluju a nechám vychladnout. Plním šlehačkou. Stačí 1 ks. Bez cukru a ztužovače. A všichni si chválí, jaká je lehká, vláčná.
Dvakrát dobré!!
Roláda Vánek! Blesková a vynikající. Já mám jako náplň do ní 2 šlehačky se ztužovačem, i barevně je krásná.
Roláda Vánek! Blesková a vynikající. Já mám jako náplň do ní 2 šlehačky se ztužovačem, i barevně je krásná.