Pivní štrůdl
.jpg)
Potřebujeme:
500 g hladké nebo polohrubé mouky
250 g (1 kostka) tuk Omega
1/4 l piva
špetka soli
Postup:
Na vál dáme mouku, do ní nastrouháme tuk a zaděláme pivem. Necháme odpočinout. Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme na 4 placky a plníme buď na sladko jablky nebo tvarohem, nebo na slano: kečup, šunka, sýr, vejce a co dům dal.
Peču asi 20 minut v plynové troubě na 8, nejsou tam stupně. Pak ho zkontroluju a pokud ještě nemá tu správnou barvu, nechám ho ještě chvilku.
Podávám dobrým přátelům.
5.1.2015 Rubrika: Moučníky | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pivní štrůdl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Taky ten štrůdl dělám kam až moje paměť sahá. Kuchařce, která to těsto vymyslela ručičky pozlatit!

Dělám ten štrůdl léta,je doopravdy výborný a hlavně rychlý.
.jpg)
.... ja se na nej chystam od te doby co jsem ho dostala do mailu, ale zatim nejsem dostatecne vyhladovela ...vypada velice jednodusse, rychle ahlavne z hladky mouky
...koukam, ze jsem zapomela napsat od koho jsem ho dostala
, ted uz je to jedno
Připojuju se k předešlým, je výborný. Těsto se dá vyválet úplně tence a netrhá se, nelepí na podložku, prostě nemá chybu. Autor a vynálezce by měl mít pamětní desku!
.gif)
Tento štrůdl dělám už víc jak 20 let, tenkrát mi ten recept dala sestra. Vždy chutná, jak s jablky, tam na slano se zelím.
Před pečením potírám vejcem a posypu slunečnicovými semínky.

Jojo. Jiny strudl nedelam. Tohle se vzdycky povede + zadny cukr v teste.uplne jednoduche.