Dvoubarevný tvarohový koláč
Dělám ho velmi zřídka, protože se mi zdá dost pracný, je tam dlouhý mezivýrobní čas a jak známo, mě moc nebaví kuchtit, ale když už ho udělám, většinou chce každý recept.
Používám hluboký pekáček velký cca 20x30cm, možná o kapku větší.
Potřebujeme:
Těsto:
40 dkg hladké mouky
1 kostka Hery
1 žloutek
1 prášek do pečiva
15 dkg moučkového cukru
3 lžíce mléka
kakao na obarvení těsta
Náplň:
1/2 až 3/4 kg tvarohu
3 žloutky
25 dkg krupicového cukru
1 lžíce solamylu
trochu mléka
4 bílky (vyšlehejte sníh)
Postup:
Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte těsto, utvořte z něho 2 koule a ty dejte zmrazit do mrazáku.
Než se zmrazí do konzistence, že jej budete moci nastrouhat na hrubém struhadle, vypracujte si smícháním všech ingrediencí náplň.
Pekáček mám vyložený pečícím papírem, do něj nastrouhám první kouli těsta, rovnoměrně rozložím, lžící pokladu náplň a pokryju nastrouhaným těstem z druhé koule.
Peču ve vyhřáté troubě, upečení zkontroluji klasicky špejlí.
Krájejte až se vychladí.
Dobrou chuť přeje Anahir
17.8.2015 Rubrika: Moučníky | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dvoubarevný tvarohový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.taky ho pecu - obcas a vsem chutna !!
mam recept od sestrenky a rika tomu KARLOVARSKY STROUHANY KOLAC
salmon: To je fóóór?
Nabídka půjčky mezi zvláště ve výši 2 %
Dobrý den, hledáte půjčku oživit vaše aktivity pro projekt, ať už pro koupi bytu, ale jsou zakázány banky nebo ve složce v létě odmítnut Bank. Jsme jednotlivce, která poskytuje úvěry od 2.000 EUR € 1.000.000 osobám, které jsou schopni splnit podmínky. Nejsme banka a které nevyžadují mnoho dokumentů se vám věřit, ale musí být člověk jen, čestný, moudrý a spolehlivé. Jsme octroiyons půjčky pro lidi zaživa ve všech Evropy a světa Entier (Australie, Francie, Belgique, Kanada, Suisse, Roumanie, Italie, Espagne, Republique Tcheque, Italie, Portugalsko...). Naše úroková sazba je 2 % rok. Pokud potřebujete peníze z jiných důvodů, neváhejte a kontaktujte nás pro více informations.nous jsou k dispozici pro zákazníky satisfairenos v maximální dobu trvání 3 dny po přijetí vaší přihlášky. Pokud máte zájem, kontaktujte nás pro další informace. E-mail: salmontetuanui@gmail.com
Pěkný,ale také už dávám přednost jednodušším postupům
manka: Tenhle je taky z masla, margarin doma nemam
taky ho máme rádi, jen nedávám heru, ale máslo.
Lindo diky! povedl se
Diky za pripomenuti, dlouho jsem ho nedelala, tvaroh mam, tak jdu na to, recept mam uz asi 30 let ale je bezva.
sharon: taky ji peču jen se po ní zapráší je fakt dobrá
to dělám už dlouho ale mám to na velký plech a říkáme ....strouhaná buchta, do tvarohu přidávám rozinky namočené v rumu a těsto dělám dost tmavé.... ...tuhle buchetku miluje dcera , ta nechce ani dort ale strouhanou buchtu ano......je výborná....
Potvrzuju, že je moc dobrý, děláváme ho doma. Nahoře ho pokapu cik cak čokopolevou.
To bude dobrota! Trošku jako hraběnčiny řezy, možná bych dala nahoru ještě ovoce.
Zítra musím upéct, manžel donesl plný košík borůvek, něco jsem zamrazila, ze zbytku upeču koláč.