Katčina buchta

Ingredience: 200 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 dl vlažné vody, 1dl oleje, 1 prášek do pečiva, 1 l mléka, 3 sáčky vanilkového pudinku, 6 lžic cukru, 3 zakysané smetany.
Postup: Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme celá vejce, vodu a olej. Tuto směs vlijeme do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného vyššího plechu. Dále si uvaříme pudink z litru mléka, cukru a 3 pudinkových prášků.
Hotový a horký pudink nalijeme na n e u p e č e n é těsto a dáme péct při 200 °C asi 20 minut.
Na vychladlý povrch buchty rozetřeme 3 zakysané smetany, které jsme rozmíchali se 3 lžícemi moučkového cukru.
Povrch posypeme hojně skořicí a grankem, ale ještě lepší je strouhaná mléčná čokoláda.
Hotový moučník dáme na 24 hodim do chladna ztuhnout.
Recept nám zaslala čtenářka Jana Procházková.
1.3.2006 Rubrika: Moučníky | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5