Bábovka s vaječným koňakem

Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 5 vajec, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného likéru, 250 ml oleje.
Postup: Oba cukry a vejce vyšleháme do pěny, za stálého míchání přilijeme koňak a olej. Do vyšlehané hmoty vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Do bábovky si každý může přidat to, co má rád – oříšky, kakao, rozinky...
Pečeme asi 50 minut při 170°C.
Recept a také fotografii vložila na diskusi Vaření čtenářka r1911.
16.3.2006 Rubrika: Moučníky | Komentářů 19 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5