Medovník z Apetitu
.jpg)
Ingredience: 3 vejce, 300 g krupicového cukru, 1 Heru, 3 lžíce tmavého medu, 1 lžičku jedlé sody, 400 g hladké mouky OO.
Na krém: 1 salko (kondenzované mléko slazené), 300 g másla.
Postup:
Všechny ingredience naházíš do misky nad horkou vodní lázeň a mícháš (nebo šleháš), dokud se nespojí a těsto je hladké. Pak si na pečící papír nakreslíš kolečka tužkou (já obkreslila talíř) a těsto rozdělíš na 6 stejných částí. Vždycky jednu část "rozmatláš" na pečící papír, aby to trochu přesahovalo tu tvoji kružnici.
Dáš péct do vyhřáté trouby na 170 °C (horkovzduch 150 °C) a pečeš asi 7 - 10 minut.
No a pak upečené placky vykrojíš (tím, čím sis dělala ty kružnice) a ty okraje, co ti zbudou, rozdrobíš.
Krém uděláš tak, že ušleháš kondenzované mléko s máslem (podle pravého receptu). Pokud chceš, aby to chutnalo jako koupený medovník, krém uděláš takto: Salko uvaříš dvě hodiny zavřené v hrnci, po vychladnutí plechovku otevřeš a vzniklý karamel smícháš s třetinou másla. Zbytek másla prošleháš s 300 g moučkového cukru, dvěma sáčky vanilkového cukru a hrstí nasekaných vlašských ořechů.
No a potom placky natřeš krémem (v druhé verzi krémem nastřídačku) a na úplný závěr natřeš celý dort nahoře i na bocích a posypeš drobenkou z okrajů.
Recept nám zaslala čtenářka Kristule, fotografii po upečení pořídila čtenářka maova.
21.3.2006 Rubrika: Moučníky | Komentářů 27 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Medovník z Apetitu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Dobry den vsichni ten medovnik je moc vybornej dlam ho porad.kdo ho delal at napise svuj nazor.dekuji