Jablkový dort
Potřebujete: 600 g oloupaných, jádřinců zbavených a na plátky nakrájených jablek, 100 g krupicového cukru, 400 ml vody, 2 vanilkové pudinky, 1 sáček dětských piškotů, 2 lžíce rumu, 2 lžíce jahodového sirupu
Postup: Nakrájená jablka mírně podlijeme vodou s cukrem a rozvaříme na kompot. Ve zbylé vodě rozmícháme vanilkový puding, vmícháme do rozvařených jablek a necháme přejít varem. Do dortové formy pak naklademe na dno piškoty, zakapeme je rumem a sirupem, na ně rozetřeme jablečnou směs a po vychladnutí vložíme do ledničky, kde necháme dort nejlépe do druhého dne zatuhnout.
21.5.2009 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablkový dort
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.dělávám piškotový korpus ( na plech) a jablíčkovou plpu nahoru. Máme to moc rádi. Může se to pocákat čokoládou a dokonce i ta šlehačka nebo zakysanka na to může být.
Nase oblibena pochoutka!
Jen misto rumu a sirupu davam na tohle mnozstvi jablek stavu z pulky citronu a prokladam vrstvou smetanoveho jogurtu.
Delavam to i do malych krabicek na svaciny.
A v nedeli jsme meli "jablecny dort" jako dort narozeninovy.
orinka: že by to byl hot dog ???
Tohle dělám už dlouho , ale s rozinkama a do kompotových misek , vychladit a nahoru kopec šlehačky
Bridgetj: po tom nepátrej. Proč se párku v rohlíku říká horký pes?
LenkaT: Jo jo, dobré to je. A musím říct, že naposledy jsem to jedla snad někdy před 3 roky. Takže bych to mohla tentokrát udělat já. Přítel to miluje. Teda, samozřejmě prvně mě a až pak tohle
Bridgetj: jo, jo, já mám v receptu napsáno, vrstvu piškotů, vrstvu jablek a tak pořád dokola, ale takhle je to rychlejší a když to děláme jen pro sebe, nemusí to být tak vzhledné, hlavně že je to dobré
Tohle dělá moje skorotchýně. Akorát oni tomu říkají "pes". Nevím doteď proč.
LenkaT: No, myslím, že tchýně to prokládá, páč má piškoty, hmotu, piškoty, .......
já dělám tím způsobem, že piškoty zamíchám do jablečné hmoty a pak vše nahrnu do dortové formy a nechám ztuhnout. Porce zdobím šlehačkou.