Snídaňové sušenky
Potřebujete: 100 g másla, 120 g tekutého medu, 1-2 vejce (podle velikosti), 100 g jemných ovesných vloček, 100 g celozrnné mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce sekaných ořechů, půl hrnečku rozinek (mandle, sušené švestky, kostičky hořké čokolády, sezamové semínko, melasa - tak dvě lžíce, javorový sirup - prostě co máte rádi), lžíci rumu, případně dle potřeby pudingový prášek s vanilkovou příchutí
Postup: Utřeme máslo s medem, přidáme celé vejce, vymícháme a přidáme vše ostatní. Hustotu by mělo mít těsto takovou, aby trochu lepilo a neteklo, dalo se lžící vytvarovat do placiček o průměru asi 5 cm na plech pokrytý pečícím papírem. Pokud je těsto lepivé příliš, je možné zahustit pudingovým práškem. Naopak zředit možno 1-2 lžícemi mléka nebo smetany. Pečeme při 180 °C cca 15 min, dokud nezezlátnou okraje.
Čtenářka Jana píše: "Zdravé, velice výživné a sníte jich maximálně 6 ks najednou :-). Budu ráda, když mi napíšete, jak se vám povedly." Přejeme dobrou chuť a Janě děkujeme za recept!
20.1.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Snídaňové sušenky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Lepší doma upect,než ty přesládlé kupované
Tak na to nemám čas se patlat se sušenkama...to si nějaké raději koupím...
Elen: to není špatný nápad
já bych prosila jednu upečenou dávku domů
to může být dobré, vyzkouším
to může být opravdu vynikající! Já mám recept na ovesné hrudky, složení, až na ten med, je podobné a vždycky to má úspěch. Děkuju za recept, určitě to zkusím, počasí je na to jako stvořené, tohle je přesně jídlo, které dodá energii do pošmourných a studených rán.