Linecké pečivo z pohankové mouky
Potřebujete: 420 g pohankové mouky, 200 g rostlinného tuku, 140 g moučkového cukru, 2 vejce, 100 g mletých ořechových jader, 2 polévkové lžíce kakaa, mletou skořici, citronovou šťávu
Postup: Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrojujeme různé tvary. Můžeme je zdobit ořechovými jádry a potřít rozšlehaným vejcem. Krátce pečeme ve vyhřáté troubě.
Recept pochází z kuchařky Vaříme bez lepku a bez mléka od Táni Bálintové, nakladatelství Ivo Železný Praha 2004
29.4.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5