Rýžové lívance
Potřebujete: 250 g vařené rýže, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 vejce, špetku drceného badyánu, olej na smažení, povidla, 10 ml zakysané smetany, skořicový cukr, sůl
Postup: Uvařenou rýži rozmixujte, přidejte hrubou mouku, krupici, badyán, vejce, vypracujte vláčné těsto a nechte ho 6 hodin na teplém místě. Pak smažte na rozpáleném oleji lívanečky, potřete je povidly ušlehanými se smetanou a posypte skořicovým cukrem.
17.6.2010 Rubrika: | Komentářů 40 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rýžové lívance
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ale na slano,ty z hrachu
Z rýže to vyzkouším,i hrachové karbanátky nemaji chybu
sharon: kuskus s masíckem z konzervy chutná i mému zlatíckovi - co se týce HAM má docela dobrý vkus
evropka: a ještě kuskus...nasladko i na slano....
evropka: jo
sharon: já taky na pohanku nedám dopustit...lámanku
Kadla:
Kadla: trochu pocucat ...
majucha: Neukoušeš, ale pomlít by šlo...
Kadla: Ty čtyři usedlíci už asi byli staršího data. Starýho vola neukoušeš...
majucha: A ty se divíš, že tam nikdo nežil? A víš ty vůbec proč? Ty jsi nečetla historické spisky Johana von Brlojera z Komoučné. Ten píše, že Okounov dostal jméno podle toho, že tam v rybníku plovali okouni velikosti vzrostlého rytíře a spořádali (maje hlad) vše, na co kápli. Pak není divu, že tam byly evidovány jen 4 adresy. A s tou Krupicí to je jasné. Tu sypali místní těm okounům, aby je převedli na vegetariánskou stravu. Ale jelikož v roce 2009 tam byly jen ty čtyři adresy, je vidět, že to nemělo žádného účinku...
majucha:
majucha: A vo tom to je. majucha:
majucha: no já se ani nedivím, ono hlásit jako místo trvalého bydliště zrovna Krupici není žádné terno
Kadla: tak nevím Wikipedie hovoří úplně jinak:
Krupice je osada, část obce Okounov v okrese Chomutov. Nachází se asi 1,5 km na jihovýchod od Okounova. V roce 2009 zde byly evidovány čtyři adresy.[1] V roce 2001 zde trvale nežil žádný obyvatel[2]
Bridgetj: Krupice je prostě druh mouky. Je ještě hrubší než hrubá mouka. Dětská dehydrovaná krupička je taková drobnější krupice. A dětská kašička bude nějaký továrně vyráběný mišmaš, který bych radši nepožívala.
Aha, tak to jsem z toho jelen Asi si holt půjdu zagůůůůglovat
Bridgetj: ta pohanka ti neudělá žmolky, ale krupička může......nočky dělám i z dětské krupičky a rozšlehanýho vajíčka.......
Bridgetj: tak do dvoulitrového hrnce zvolna vsypat tak dvě lžíce a povařit stačí chvíli...5 minut......a já mám poslední dobou raději pohanku.....dvě lžíce do zeleninové polévky, a je to super ! ....a dětská KAŠIČKA není totéž co dětská KRUPIČKA..........to neznám, já dělávala kšičku jen z dětské krupičky a sobě si jí občas udělám i dnes......mňam
majucha: To je fakt. Ty noky jdou udělat i z dětské dehydrované krupičky, ale z normální klasické krupice jsou o dost lepší. Dětskou kašičku bych si teda rozhodně nekoupila, vypadá to umělohmotně .