Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Boží milosti

Boží milosti

Potřebujete: 25 dkg hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vrchovatou lžíci moučkového cukru, 3 žloutky, 2 lžíce rumu, 4 vrchovaté lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky citronové kůry, olej na smažení, moučkový a vanilkový cukr na obalení, hladkou mouku na podsypání

Postup: Všechny suroviny dobře zpracujte. Pokud by bylo těsto hodně tuhé, přidejte trochu smetany, jestliže je těsto naopak řidší, zahustěte ho moukou. Vyválejte placku asi 2 mm tlustou a krájejte různé tvary - trojúhelníky, kosočtverce, obdélníky, čtverečky... Jednotlivé kousky uprostřed několikrát nařízněte a v horkém oleji je osmažte z obou stran, až hezky zezlátnou. Po vyndání je nechte chvilku položené na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného tuku a nakonec je obalte v cukru. Pokud je nechcete mít příliš sladké, stačí je cukrem jen poprášit.

Lenka Moučková


15.4.2011   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Boží milosti

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
batum
batum - 16.4.2011 21:17

sarobrouk - může se to jíst,jak teplé,tak i studené...ale u nás nevydrží do druhého dne.smajlik - 34

zakysanou smetanu nedávám, ale rumsmajlik - 34smajlik - 31

 
sarobrouk
sarobrouk - 16.4.2011 19:39

A to se jí studené nebo teplé a je to dobré i na druhý den? Já se přiznám, že název znám, ale nikdy jsem to asi nejedla.

 
Markýza
Markýza - 15.4.2011 11:04

dělám je, bez zakysané smetany, za to s bílým vínem smajlik - 68 holt jiný kraj....

 
Deja
Deja - 15.4.2011 9:12

boží milosti jsme doma dělali a já je také někdy usmažím, ale přiznám se, že to bývá na vánoce, i když samozřejmě vím, že se jedná o velikonoční pečivo.

 
sharon
sharon - 15.4.2011 8:30

smažívala je moje maminka už před padesáti lety , ale těsto bez zakysané smetany, tu asi tehdy neznali......smajlik - 47

 
1567
1567 - 15.4.2011 8:25

Boží milosti dělala moje teta, když jsme byly malé, krásná vzpomínka na mládí smajlik - 5

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.