Mandlové rohlíky
Potřebujete: 30 g droždí, 40 g cukru, asi 1/8 l mléka, 350 g polohrubé mouky, 4 žloutky, 200 g másla, citrónovou kůru, 50 g cukru (hrubý krystal), 3 bílky, 50 g oloupaných mandlí
Postup: Z droždí, mléka a trochy cukru a mouky nechte vzejít kvásek, pak do něj přidejte žloutky. V polovině mouky rozdrobte máslo a přidejte ke kvásku, postupně zapracujte citrónovou kůru, cukr a zbytek mouky. Vytvořte tuhé těsto a nechte vykynout. Pak je na vále rozdělte na kousky, z každého kousku vyválejte oválek a uviňte z něj rohlík. Namočte ho v rozšlehaných bílcích a obalte v krystalovém cukru a nasekaných mandlích. Rohlíčky pečte na vymaštěném plechu dozlatova. Hotové můžete naplnit zavařeninou.
20.3.2012 Rubrika: Pečivo | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Mandlové rohlíky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vypadá to dobře, docela by mě to lákalo.
4 žloutky to ne, ale dobré to být může...