Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Jidáše

Jidášky

Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 100 g másla, 50 g cukru moučka, 2 žloutky, 1–2 dl mléka, půl kostky droždí (asi 20 g), špetka soli, vajíčko na potření, mouka.

Postup: Z vlažného mléka, lžičky mouky, lžičky cukru a droždí si připravíme kvásek. Utřeme žloutky s cukrem, pomaličku přisypeme mouku, měkké máslo, sůl a nakonec kvásek. Důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto, které necháme asi třičtvrtě hodiny kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělíme asi na 30 kousků a z každého na vále posypaném moukou vyválíme váleček, který bude silný asi jako malíček. Tyto válečky pak různě tvarujeme, můžeme je stáčet do spirály, zaplétat do copánků, které pak můžeme spojit do kruhu, do tvaru věnečku. Můžeme také tvarovat jednoduchá zvířátka, preclíčky nebo uzlíky. Prostě cokoliv nás napadne.
Poté tvary přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dozlatova upečeme v troubě předehřáté na 160–180°C.

Marie Poštová


10.4.2006   Rubrika: Pečivo   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jidáše

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 80379.
    Archiv anket.