Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pohoštění tří chutí

Pohoštění tří chutí

Potřebujete: 400 g čerstvého sýra (krémového, typu Lučina), svazek ředkviček, 1 středně velkou červenou cibuli nebo tři jarní cibulky, 100 g černých oliv, hrst nadrobno nasekané pažitky, hrst nasekané petrželky, hrst nasekaného koriandru, pepř; papírové košíčky a párátka.

Postup: Do mísy vyklopte čerstvý sýr, opepřete a dobře promíchejte. Ředkvičky drobně nasekejte. Dejte na talířek. Černé olivy vypeckujte a nasekejte nadrobno. Dejte na jiný talířek. Pak smíchejte cibuli (nadrobno nasekanou) s bylinkami (pažitkou, petrželkou a koriandrem) a dejte na třetí samostatný talířek. Lžičkou nebo mokrými dlaněmi vytvářejte kuličky, které obalíte střídavě v nasekaných ředkvičkách, nasekaných olivách a směsi bylinek s jarní cibulkou. Vložte do papírových košíčku a vpíchněte do nich párátka.

Lenka Moučková


14.2.2011   Rubrika: Zákusky   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Pohoštění tří chutí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Hana
Hana - 14.2.2011 22:25

Olivy nemusím, zkusím to bez nich .... :-)

 
sharon
sharon - 14.2.2011 19:31

orinka: dostalas mě.....doufám, že tu kytku....smajlik - 68smajlik - 47

 
orinka
orinka - 14.2.2011 15:52

sharon: je fakt, že neviděla. A teď bych si ji přála očuchat.smajlik - 42

 
sharon
sharon - 14.2.2011 15:12

orinka: já jen že píšeš žes tu kytičku neviděla....smajlik - 68

 
orinka
orinka - 14.2.2011 14:56

sharon: to je mi plat prtné, když jenom na obrázkusmajlik - 68, ale kytička je to pěkná, neovadlá!

 
sharon
sharon - 14.2.2011 14:23

orinka: k technické.... obrázek - imagesCAT7EGRN.jpg

 
orinka
orinka - 14.2.2011 12:56

to bych snědla, kdyby to někdo udělal. Technická: nať koriandru jsem ještě neviděla. Koření koriandru v sáčku doporučuju na maso, jemné, voňavé, zkuste! I do polívky to dávám.

 
evropka
evropka - 14.2.2011 9:17

není to zbytečně moc práce?smajlik - 32

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 79396.
    Archiv anket.