Pohoštění tří chutí
Potřebujete: 400 g čerstvého sýra (krémového, typu Lučina), svazek ředkviček, 1 středně velkou červenou cibuli nebo tři jarní cibulky, 100 g černých oliv, hrst nadrobno nasekané pažitky, hrst nasekané petrželky, hrst nasekaného koriandru, pepř; papírové košíčky a párátka.
Postup: Do mísy vyklopte čerstvý sýr, opepřete a dobře promíchejte. Ředkvičky drobně nasekejte. Dejte na talířek. Černé olivy vypeckujte a nasekejte nadrobno. Dejte na jiný talířek. Pak smíchejte cibuli (nadrobno nasekanou) s bylinkami (pažitkou, petrželkou a koriandrem) a dejte na třetí samostatný talířek. Lžičkou nebo mokrými dlaněmi vytvářejte kuličky, které obalíte střídavě v nasekaných ředkvičkách, nasekaných olivách a směsi bylinek s jarní cibulkou. Vložte do papírových košíčku a vpíchněte do nich párátka.
14.2.2011 Rubrika: Zákusky | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Pohoštění tří chutí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Olivy nemusím, zkusím to bez nich .... :-)
orinka: dostalas mě.....doufám, že tu kytku....
sharon: je fakt, že neviděla. A teď bych si ji přála očuchat.
orinka: já jen že píšeš žes tu kytičku neviděla....
sharon: to je mi plat prtné, když jenom na obrázku, ale kytička je to pěkná, neovadlá!
orinka: k technické....
to bych snědla, kdyby to někdo udělal. Technická: nať koriandru jsem ještě neviděla. Koření koriandru v sáčku doporučuju na maso, jemné, voňavé, zkuste! I do polívky to dávám.
není to zbytečně moc práce?