Vrstvený ovocný salát
Potřebujete: 300 g broskví (čerstvé nebo z konzervy), 300 g čerstvých borůvek, 300 g bílých hroznů (nejlépe bez pecek), 300 g jahod nebo jiného sezonního ovoce, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžičku citronové kůry, 250 g tvarohu, 200 ml šlehačky, 50 g cukru moučky, 65 g sekaných vlašských ořechů
Postup: Větší ovoce nakrájíme na plátky. Do velké skleněné mísy vrstvíme broskve, borůvky, hrozny, jahody. Vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. V jiné misce smícháme tvaroh s citronovou kůrou a šťávou, poté vmícháme šlehačku. Hmotou pokryjeme ovoce, posypeme sekanými ořechy, přikryjeme a necháme vychladit.
8.8.2011 Rubrika: Zákusky | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vrstvený ovocný salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: jojo, jeden druh a čokoládička
Ovocné saláty u nás frčí ve všech podobách. Jen jsem si to přečetla a už mám na něj chuť.
sharon: Bingo já taky to mám ráda
mňam to dělávám ten tvaroh se šlehajdou, jen ovoce dávám jeden druh.....tohle je dobrý nápad jen bych dala buď vše čerstvé nebo vše kompotované......a ještě mám mezi to ráda tekutou čokoládu...