Kávový krém
Potřebujete: 1/2 l mléka, 1 kakaový pudink, 2 lžíce cukru krystal, 2 lžíce kakaa
Postup: Výše uvedené ingredience uvařte jako puding a po vychladnutí do něj přidejte: 1/2 sklenice (asi 1dcl) silné černé kávy, 1/2 sklenice rumu, 1 tabulku rozměklé hořké čokolády, 1 celé kvalitní vejce a 1 vanilkový cukr. Vše společně umixujte a vychlaďte. Krémem naplňte pohárové sklenice a ozdobte ho pravou ušlehanou šlehačkou.
Za recept děkujeme čtenářce sharon.
7.3.2012 Rubrika: Zákusky | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kávový krém
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Je to moc dobré, ale já to dávám všechno najednou do hrnce vařit akorát tam nedávám kávu a kakao a říkáme tomu vylepšený pudink. S kávou to má zase jinší chuť. Akdyž se to vaří všechno společně stačí dát granulovanou kávu a přidat trochu vody.
dala bych si klidně, jen to vejce mi tam vadí
- TAK TO BYCH SI DALA ... A KLIDNE I HNED TED !!!
Hmm, to může být moc dobré.
Kadla: tak já dávám jen to deci, tak jako kávy....to jsem myslela že to je jasňačka.......když dám víc, padám dozadu...
sharon: Nooooo, ona asi Anitech myslela, jestli má použít sklenici o objemu 1 deci nebo 4 deci . Já osobně bych hlasovala pro půllitr, páč rumu není nikdy dost
anitech: vše podle návodu....
hm, a já ho měla ráda...
Kafe nemusim a tak bych pridala neco jiného, ale jinak to muze byt dobry
anitech:
Mám dotazjak velkou sklenici na ten rum mám použít?