Zmrzlinový pohár s pařížskou šlehačkou
Potřebujete: 1/2 l šlehačky, 40 g kakaa, 50 g cukru, 200 g ovoce, 4 porce vanilkové zmrzliny
Postup: Tekutovou smetanu nalijte do hrnce, přidejte jemný krupicový cukr, prosáté kakao a za stálého míchání nechte přejít varem. Nechte vychladnout a uložte přes noc do lednice. Druhý den vyšlehejte do husta. Na dno pohárů vložte nakrájené ovoce podle chuti, na ně dejte zmrzlinu a vše přelijte kakaovou smetanou.
30.4.2012 Rubrika: Zákusky | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zmrzlinový pohár s pařížskou šlehačkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Haninka: díky, já pamatuju že už jí dělávala z čokolády i moje maminka a to už je sakra dlouho, to se v kelímku ještě koupit nedala, dělávala nám doma harlekýna......
to si korpus upeču, někdy jich napeču víc a zamrazím a tu šlehajdu z kaštanů udělám, já jen nevěděla jsetli se to vaří nebo jem v horkém rozpustí.....
vím že to muselo být do rána v lednici jinak by to snad nešlo ušlehat.....
mňam , už se vidím jak si dám...
sharon: když ji dělám ze tří šlehaček, tak dám třeba 3 - 4 kaštany a 1 čokoládu na vaření.
Linda: zkus tenhle, jestli nemáš kaštany, můžeš dát čokoládu na vaření. Je pravdu důležitý ji nechat odležet do druhého dne, jednou jsem ji uvařila ráno a odpoledne se mi neušlehala
sharon: já dávám na 1 šlehačku dvoje kaštany - dám vařit šlehačku, rozlámu do ní kaštany, nechám rozpustit a přejít varem a do druhého dne v lednici. Dělám takhle pařížský dort, v Kauflandu koupím třídílný korpus, ze 3 šlehaček pařížskou a dvě normální a je suprový. Zrovna včera se mě ptala sousedka (její syn od nás dostal kousek, když měl malej narozeniny) kde jsem ho nechávala dělat, že byl moc dobrej, že ho synovi taky objedná . Nejlepší je druhý den, když se šlahačka rozleží
Zkousela jsem delat parizskou slehajdu z x receptu a nikdy to nebylo uplne ono , nevim asi doma udelat správná nejde
HelenaPa: v jakém poměru a jak to děláš ?
HelenaPa: tu taky dělám a je mňamózní
Mnohem lepší je pařížská šlehačka ze šlehačky (aspoň 31%) svařené s ledovými kaštany. Ta pak drží úžasně tuhá. I když u nás se sní dřív, než by stihla povolit.
pařížskou šlehajdu dnes koupím v kelímku všude, zmrzlinovej pohár miluju a dělám je často.... i když většinou koupím normální šlehačku ale hned to napravím, koupím paříž......