Puding s jablky
Potřebujete: Nastrouhaná jablka, troška mleté skořice, lžíce cukru moučka, 1–2 vanilkové pudinky, dle množství jablek piškoty.
Postup: Oloupaná a nastrouhaná jablka dáme do hrnce, trošku podlijeme vodou a povaříme. Do trošky studené vody rozmícháme pudink do hladka. Přidáme cukr a skořici a vlijeme do hrnce s jablky. Jak začne vařit, mícháme jednu minutu. Rozléváme do misek a střídáme vrstvy s piškoty. Necháme vychladnout. Před podáváním můžeme nastříkat šlehačku. Mňam!
1.3.2013 Rubrika: Zákusky | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Puding s jablky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon - 1.3.2013 16:40
hele...a co kafem, jako tiramisu?
sharon: nám to tak chutná, máme na to svoje jablíčka a jsou ňam
Linda: holka , upeč piškot a než ho napatláš těma jablíčkama tak ho pocmrndej vaječným koňakem.....a bude baštit všichni....
kubikm: se šlupkama néééé to je hnusnýýý..........to je pak škoda práce...
Linda: já jablíčka jen nat nakrájím, včetně slupek...mezitím si rozmícham1 puding, ale může být i jahodový, malinový, ananasový...to je fuk v toše vody a potom 2 minuty vařím s těmi jablíčky a hotovo
takže celkem asi 10 minut
jime to tedy jen tak...bez piškotů...tak to zkus a dej rodině koštnout
jinak je dobré ještě puding nechat vychladnout a zašlehat to toho 1 tvaroh
Linda: Lindo, to je hned hotový a je to jedlý! Nejhorší je dokopat se a jít oloupat jablka
já tuhle dobrotu dělám jako "krém" na piškot. upeču piškot, povařím jabka, nebo ananas s pudinkem, nandám to na piškot a nechám vychladit. taky dobrota :-)
Ano, tato dobrota se u nás dělá už řadu let - a nevím proč - pod názvem "mokrej pes"
ještě se tam dají přidat i rozinky a někdo dává i ořechy , ale ty já takto nerada.....
to jste mi dobře připomněli, díky
dcera má čerstvě rovnátka na pevno a špatně se jí kouše a jogurty a puding ji už nebaví, to je super nápad, díky, udělám o víkendu
Vypada to zajimave, ochutnala bych, ale doma by mi to asi nejedli a opet sama pro sebe se s tim patlat nebudu.
tohle jsem psala nedávno na Vaření , dělala jsem to ale na upečený piškotový korpus na plech a nahoru šlehačku a je to moc dobré.....a upotřebí se jablíčka.
Jdu to udělat na sváču
Bellana: TAk jsem ho nedávno dělala po delší době a neztuhlo to úplněpříště raději 2sáčky
V létě jsem si na tento recept z mladších let vzpomněla, když jsme měli příliš mnoho jablek. Bylo to dobré, i když jsem v první dávce nechytla poměr surovin zrovna dobře.
Ověřená už to"klasikase šlehačkou nemá chybu