Sladké tousty
Potřebujete:
- toastový chléb
- vejce
- skořice
- muškátový oříšek
- cukr (moučka)
- máslo
- jahody
- borůvky
- javorový sirup
- smetana (na šlehání)
Postup:
V rozklepnutém rozšlehaném a moučkovým cukrem oslazeném vejci, do kterého jste podle chuti přidali skořici a nastrouhaný muškátová oříšek, namočte tousty z obou stran a osmažte je na rozpáleném oleji. Po vyndání je pokapejte medem nebo javorovým sirupem, přidat můžete i sezónní ovoce a šlehačku.
12.10.2016 Rubrika: Zákusky | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sladké tousty
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tady se tomu rika french toast (francouzsky toast) Casta snidane i v restauracich
toasty na sladko dělám tak, že nakrájím na plátky jablíčka (nebo jiné ovoce podle chuti), posypu skořicí a zapeču v toustovači mezi dvěma plátky toastového chleba. Je to taková rychlá verze "štrůdlu". S vánočkou by to samozřejmě šlo také, ale ta opravdu nezbývá...
Linda: - no, někdy zbývala kupovaná, za dávných časů, kdy se u nás prodávaly ty velikánské vánočky za pár korun. I žemlovka je z nich parádní.
orinka: zbyla vanocka? Co to je?????
Jééé, to mi připomnělo babičku. Když zůstal kus vánočky, tak se pokrájela, osmažila po obou stranách - ale na másle - a ještě horká se oválela v mletém cukru se skořicí. Náramná pochoutka.