Šunkový salám v těstíčku

Potřebujete: 300 g šunkového salámu, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce, 10 ml bílého vína, 3 lžíce hladké mouky, sůl, olej
Postup: Na plátky salámu položte sýr nakrájený na hranolky, stočte do závitku a spíchněte párátky. Připravte si těstíčko z rozšlehaného vejce s bílým vínem, soli a hladké mouky. Obalte v něm závitky a na rozpáleném oleji je osmažte dozlatova.
14.7.2011 Rubrika: Ostatní chuťovky | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Šunkový salám v těstíčku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
taky jsme to doma dělali, když byl dobrý gothai, Brambor, rajčatový nebo okurkový salát. Babička dělala hlávkový s rozškvařeným máslem.
Tohle tedy rozhodně ne

Dovolenková rychlovka alá obalený luncheonmeat v trojobalu. Víno ani pivo netřeba.
Naše dítko tomu říkalo "kulatý maso v řízkový kůži".
Já dělám něco podobneho, jen dávám královskou šunku a doní zamotám špalíček nivy

orinka: však já vím, škopek je u nás pivo
.jpg)
Taky jsme to dělávali, když jsem byla malá (ale bez toho sýra a bez toho vína) a já to jako dítě milovala a i teď jsem na to dostala chuť. Asi to někdy udělám...

Já jsem jedla salám v těstíčku naposledy snad jako dítě, ale přijde mi to jako docela dobrý tip na rychlovku, asi to udělám.
orinka: taky tak, s tím pivem
manka: těstíčko jde udělat dobře i z piva, to je většinou po ruce spíš. Teda po té mé určitě
hele, a pokud jde o super rychlovky, tak je docela dobrý ten játrový sýr - játrovka ve stříbře, hranatá a krájí se na obslužných úsecích. Obalit to do trojobalu a vysmažit. Neteče a má to trochu jinou chuť, jak salám, občas to přijde vhod.

talenka: no přesně.

evropka: evropka: fakt, my to máme moc rádi. a do těstíčka taky někdy dám škopek

manka: s novýma bramborama a okurkovým salátem
.jpg)
sharon: milovaly to děti když byly malé a teď někdy to z nostalgie udělám a neurazí
.gif)
evropka: fakt jo ?...když já na ty uzeniny moc nejsem, raději si usmažím hermelín....
.jpg)
manka: no my taky a občas to udělám ale s pivem a "kotaj"jak říká náš řezník je gut

my jsme to doma dělávali z normálního gothaje, ale bez sýru a těstíčko bez vína. Milovaly jsme to jako děcka a určitě to doma udělám. Díky za připomenutí.
.jpg)
a nepoteče ten sýr z toho?
.gif)
tohle nebrat....
mně by stačil jenom sýr, v létě se jaksi salámů bojím.
Tak takovou "mňamku" bych zrovna nemusela.
To raději čerstvý chleba s máslem a rajčetem.