Majonéza bez vajec

Potřebujete: všechny suroviny mají mít stejnou teplotu
- 1dcl mléka
- 2 dcl oleje - slunečnicový
- lžička obyčejné hořčice
- sůl, pepř a špetka cukru
Postup: ponorným mixerem vyšlehat, je to raz dva a je moc dobrá na vše, kde je potřeba použít majonézu.
Krásný adventní čas všem čtenářkám přreje sharon.
Děkujeme za recept.
17.12.2012 Rubrika: Ostatní chuťovky | Komentářů 32 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Majonéza bez vajec
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon: 15 33 - vsak ja vim !!
jinak - ja jsem rada, ze tam redakce PRDLA moje jidlo

sharon: děkuji za recept
určitě vyzkouším
sharon: majonézu si dělám sama,proto nevím co mají kde v supermarketu a názvy neznám..snad jen notoricky známou Hellmannsku.a tu když vyjímečně koupím,tak jedině za hranicemi,protože tam je ta chuť o level výš.bůhví z čeho jí tam dělají,ale chuť je nesrovnatelná..

TULI: mě to bylo povědomé, ta fotka...že jsem ji někde viděla.
.jpg)
sharon: i ve sklenici....již nekupuji
.gif)
ajjana: zkus poslat nějaký super recept......
Poličanku mají v každém supermarketu i balenou na porce...........
no produkty Tesco by kupoval jen blázen,Poličanku ani neznám,tak se ani nedivím tomu umístění..ta bude asi vyrobená podle návodu nahoře
.gif)
Tabulka testovaných majonéz
Majonéza MIKADO 1 místo -vyšší obsah žloutku, vysoký obsah tuku, odpovídající informace na obalu, nejnižší cena
Majonéza Heinz 2 místo -vysoký obsah žloutku, nižší obsah tuku, modifikovaný škrob, vyšší cena
Majonéza Hellmanns 3 místo-nižší obsah žloutku – nepřesné informace na obalu, poměrně vysoký obsah tuku, nejvyšší cena
Majonéza Tesco 4 místo - vyšší obsah žloutku, velké množství éček, modifikovaný škrob
Majonéza Poličanka 5 místo - nízký obsah žloutku, nepřesné informace na obalu
.jpg)
batum: taky kupuji Hellmans i tatarku ,ale v testech nic moc ,ale zvyk je zvyk
.jpg)
sharon:
.gif)
TULI: tuldo ale to tam dala redakce , já ne....

batum: presne ....HELLMANSKA - tu si vozime i tatarku z Moravy az k nam ...
jinak tady ta fotecka nahore ...to znam . moje miska, muj ubrus, moje krevetky s majonezou a muj salat
.jpg)
není na HELLMANNS
.gif)
evropka: ono je to asi pro ty co nemusí syrová vejce, nebo nemohou....ty jsi taky šikovná a skvělá kuchařka, no jo tebe učí Zdenánek....
.jpg)
sharon: díky za tip sharon,právě jsem jí dokvedlala a je moc dobrá i když já preferuju a dám sojanézujsi šikovná holka
.gif)
já si zašpiním jednu misku a ponorný mixer , nejsem
.............ono třeba někdo vejce nesmí...

nechápu, jaký to má smysl
- je tolik různých majonéz s příchutěmi /i kvalitních/ a nestojí majlant - nežli si zašpinit půl kuchyně a nemít jistý výsledek, tak ji koupím a je vystaráno - teoreticky majonézy nejsou nijak zdravé a ''prostorově výrazní'' lidé by se měli bez nich obejít - i dobrý salát k vánocům může být bez majonézy
Mléko a olej , raději klasiku.
.jpeg)
Světlonoska - 17.12.2012 9:25 - no já mám zkušenost, že suroviny musí mít hlavně stejnou teplotu. Takže den předem frnku vejce i olej do lednice, pak dám celá vejce a pomaličku za stálého šlehání přidávám olej až do potřebné hustoty.