Vaříme s Lindou – Marináda na grilování
Potřebujeme:
Množství marinády je na asi 1kg vykostěného masa nebo 1,5kg masa s kostí
3 PL sójové omáčky
2 PL vody
1 PL hnědého cukru (lze použít i obyčejný) nebo ½ lžičky medu
2 velké stroužky česneku (rozmačkáme ho)
1 lžička soli
1 PL octa
½ lžičky zázvoru
2 PL oleje
Postup:
Všechny ingredience smícháme, vložíme naporcované maso a necháme marinovat minimálně 12hodin (nejlépe přes noc) v ledničce.
Tato marináda se hodí na jakékoliv světlé maso – kuřecí, krůtí, vepřové a je vynikající na ryby.
Pokud nemáme gril hodíme maso i s marinádou do zapékací misky a upečeme v troubě. Takto upravená marináda je vynikající na polití přílohy.
Pokud nám maso zbyde, nakrájíme ho na kousky a smícháme s nakrájenou zeleninou – jakýkoliv salát, mrkev, hrášek, okurka, paprika, rajče aneb co jsme našli v lednici, můžeme přidat i vařené těstoviny či balkánský sýr a máme rychlou večeři. Pokud jsme marinádu tepelně upravili je vynikajíci coby dressink na takovýhle salát.
19.5.2014 Rubrika: Ostatní chuťovky | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou – Marináda na grilování
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Určitě vyzkouším-díky za insiraci.
.gif)
místo octu používám citron nebo limetku

Čím jednodušší, tím lepší - už si píšu a vyzkouším.
Mám zrovna vytaženou roštěnou a vepřové plecko z mrazáku a uvažovala jsem, jak ho udělat. Hned marinádu zkusím.